сватбата на века

Започна сватбата на века в Арбанаси! Очакват се 4500 гости и нов рекорд на Гинес (снимки)

Сватбата на века в Арбанаси вече започна.

От сутринта на поляните започнаха да прииждат хиляди гости, очаква се техният брой да достигне 4500 и така сватбата да влезе в книгата на рекордите Гинес. За целта на място ще има и нотариус. Единственото изискване е гостите да бъдат облечени с народни носии. Такива ще са одеждите и на булката и младоженеца.

Булката

Булката ИваИва и Георги се запознали преди време на историческа възстановка.

Влюбили се и предложението за брак не закъсняло. Заради общата си любов към традициите и фолклора обаче двамата категорично решили, че ще вдигнат голяма българска сватба, която ще бъде съпровождана от всички обичаи и ритуали, с които навремето прадедите им се женели.

Младоженецът

Младоженецът ГеоргиЗатова и всички гости на сватбата им са облечени с народни носии. Сватбеното тържество е на арбанашките поляни, където вместо маси за гостите са опънати месали, а младото семейство ги посрещна с традиционни български гозби.

Сватба в АрбанасиНе са случайни и изпълнителите, които ще пеят на сватбата. „С радост искам да споделя, че певците, които ще съпътват светото венчание в Арбанаси, са Светоглас.

Те ще ни зарадват и с изпълнение на българска народна музика. Песните в техния репертоар са от най-стария български фолклорен пласт, полифонични творби на базата на традицията, импровизации, старинни монодични и хармонични църковно-славянски песнопения. Светоглас е спонтанен израз на българската фолклорна традиция, на красотата и мистиката на старата музика и нейната интерпретация”, разказва Ива.

сватбата на века

Сватба за рекорд на ГинесНай-голямата българска сватба

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply