продукти срещу болка

6 иновативни продукта от света, с които ще забравите за болката!

Наблюдение и превенция – здравето все повече е въпрос на лично отношение.

На световния пазар на контролните апарати и лечебни помагала се появяват любопитни новости… Добре е да сме информирани за всички възможности.

1. Лепенки против болка

Познато от практиката на кинезитерапията, лечението с електрически микроток вече е възможно и с помощта на две лепенки, които представляват електроди, свързани с кабел. Системата може да се използва в продължение на 300 часа и е много уместна при болки в гърба, ставите и мускулите, при главоболие и предменструален синдром.
болката

Съвет: Първо потърсете мнението на кинезитерапевта.
Инфрачервена светлина срещу мускулно напрежение
Лампите, излъчващи инфрачервени лъчи, стимулират кръвообращението, намаляват болките в мускулите и мускулното напрежение.

Съвет: Ефикасността и абсолютната безвредност на тези лампи все още не е добре изучена.

2. Шина срещу хъркане

Милиони хора хъркат и пречат на половинките си да спят. Има спасение – новата челюстна шина, която позволява леко изнасяне на долната челюст напред. Благодарение на това хъркането намалява в 80% от случаите.

Съвет: Ако страдате от сънна напея, първо поговорете с вашия лекар.

3. Интелигентна четка за зъби

На пазара вече се появи модел електрическа четка, която сама сигнализира кога трябва да продължите да търкате в друга зона от зъбите. Комплектът съдържа пет различни глави на четката, а четкането може да става по шест начина. Друг модел отчита времето на миене на зъбите и осъществява 15 000 движения на минута.

Съвет: И без да се хвърляте на последните, доста скъпи модели, помислете да си купите обикновена електрическа четка, защото тя е добро средство за поддържане на устната хигиена.

4. Затоплящ колан

Предназначен е да облекчи болките в кръста, функционира с помощта на зареждащи устройства, които излъчват топлина с постоянна температура в продължение на 8 часа. Коланът се приспособява по дължина.
Съвет: Топлината е доказано средство срещу болката. В случая източникът й е и доста икономичен.

5. Предпазител за гипсова превръзка

Душът може да престане да бъде истинска мъка при гипсирани крайници, ако използвате лесен за употреба предпазител. Благодарение на него гипсът няма да се намокри. Предпазителят се адаптира и може да служи от 4-годишна възраст нагоре.

Съвет: Ако не можете да намерите специалния предпазител, увийте гипсовата превръзка с прозрачно домакинско фолио, преди да влезете под душа.

6. Ръкавица за преглед на гърдите

Създадена е за изследване на гърдите, което всяка жена да прави сама – помага за ранно откриване на ракови образувания. Предлага се с обяснително DVD, книжка, календар и торбичка за поставянето й в банята.

Съвет: Добре е да се използва, но най-важно е да не бъде пропуснат годишният преглед при мамолога.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply