родопско село подземен град

Мистерия! Родопско село крие подземен град с много силно магнитно поле!

Подземен град лежи в подножието на ивайловградското село Хухла.

Входът към лабиринта се пази в строга тайна и по думите на хората ще бъде разкрит, когато „дочакаме по-добри времена“. Селото е уникален археологически комплекс и е известно със своите мистерии. От хълма Свети Илия се открива широк хоризонт към Гърция и Турция. Предимство, забелязано още от древните траки 12 века преди Христа, които правят тук свое светилище.

Мястото е уникално и с доказаните аномалии в магнитното поле.

Според малцината пазители на тайната България все още не е готова за богатствата на това място. Те обещават да разкрият лабиринта от тунели и водопади едва когато премине ерата на псевдоархеологията. На върха на хълма има останки от стар кладенец с лечебна сила, позната от дълбока древност по цял свят.

Пресъхването на чудотворния кладенец се свързва с древна легенда.

Всяка година тук идвал елен, който сам се предлагал да бъде пренесен в жертва. Една година еленът закъснял. Последвало мощно земетресение и кладенецът пресъхнал. Подземните лабиринти се свързват с времето, когато поминък на хората тук са били въглищарството и добивът на злато, извършван по технология, непозната и до днес. Друго мистериозно място е водопад на около 400 метра под върха Свети Илия. Твърди се, че от неговите основи тръгва тунел, който води до подземния град под селото.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply