тъжна история

Една тъжна история, която трогна цяла България – на всеки може да се случи!

Имало едно време едно момиче. То се родило в голям град, но поради стечение на обстоятелствата заживяло със семейството си в доста по-малък град.

Момичето било щастливо. Докато не навършило 13 години. Тогава започнало да разбира какво всъщност може да причини болката. Първият му сблъсък – първото гадже. Страхотно момче, със страхотен характер и от прекрасно семейство. Момичето и момчето страшно много се обичали, но тази любов продължила година. След това момчето последвало грешния път с погрешните приятели – опитало тортата на смъртта – наркотиците. Момчето започнало бавно, но сигурно да попада в лапите им и колкото и да се опитвало да се откъсне от тях, все не успявало. Момичето страдало адски много от това. То не знаело как да помогне на човека, когото обичало най-много на света.

След дълги колебания момичето взело доста трудно и прекалено грешно решение – накарало момчето да избира между нея и наркотиците.

Момчето избрало наркотиците и момичето си тръгнало с огромна болка в сърцето си. Но момчето не го направило защото не обичало момичето. Напротив! Момчето изпитвало най-силната любов, която може да се изпитва на света и момичето знаело това. Но момчето нямало избор. Наркотиците навлезли прекалено много в съзнанието му и в случая те диктували правилата.

И тази изгаряща любов завършила много зле – момчето изчезнало за два месеца и никoй не знаел къде е.

Накрая го намерили в една канавка със свръх доза наркотици в комбинация с алкохол. Това го довършило завинаги. И сега момичето тайно от всички плаче за умрялата си любов. Следващите, с които ходело момичето не били нищо особено. Докато не се появил той. Момче, което момичето смело наричало мъж на място. Момчето, което момичето 18 години търсело непрестанно. Търсело във всеки един, с когото било. Той бил страхотен. Твърд характер, който не позволявал на мъжа да престъпи принципите си. Твърд характер, но понякога толкова твърд, че и тон любов не можело да го разбие. Мъжът говорел много неща на момичето. И то вярвало и продължавало да вярва на тях. И все още вярва, че тези неща са някъде вътре в сърцето му, просто ги е страх да излязат навън.

Момичето обичало прекалено силно този пореден мъж в живота си.

Но толкова силно, че се осмелявало да сравнява обичта си към него с обичта си към първото си гадже, завършила така трагично. Защото при първото си гадже, момичето било малко и не знаело какво да направи. И следователно взело погрешното решение. Не намерило сили да се бори заедно с любовта. Но сега било много по-различно. Този пореден мъж предизвиквал такива неща в момичето, че то било готово и при най-лошото да застане зад гърба му и да му помогне да преодолеят всичко-в името на любовта.

Но момчето се помислило за велико и така жестоко нанесло последния си удар, че той окончателно погубил момичето. Момичето търпяло много и най-различни неща в името на любовта, защото навсякъде са необходими компромиси. Но непрекъснатото чудене как ще се отнесе мъжа на следващия ден, бавно убивало момичето. Защото мъжът на единия ден се държал така, все едно момичето е единственото нещо за него, за което си струва да живее и което си струва да обича. Но на следващия ден се държал с момичето все едно то е парцал и е най-смъртния му враг.

И тази последна вечер отношението на мъжа окончателно погубило момичето.

Сърцето му било разбито окончателно и трябва да стане чудо,за да възкръсне отново. Любовта си остава любов. Момичето не може да мрази този, когото обича с цялото си сърце. Но момичето предпочело да запази всичко в себе си, както правело винаги и това сложило финалния знак. Онзи едва забележим, но постоянен знак – НИКОГА ВЕЧЕ НЕ ВЯРВАЙ НА ЛЮБОВТА, защото тя има прекалено много лица и повярваш ли поне на едно от тях, то другите тръгват срещу теб, и в крайна сметка се озоваваш на дъното на черна дупка, от която изход няма.

Приказката свърши – момичето е живо физически, но духовно това момиче вече не съществува. На негово място се е настанило друго момиче. Съвсем различно от предишното. И единственото, което се запазило била любовта. Не само към този мъж, но и към едно момиче. Най-добрата приятелка на момичето, която е готова да направи всичко за момичето. Но не винаги една приятелка може да промени целия свят. Е, поне се опитва…

Приказката завършва тъжно, но това не е приказка, измислена за приспиване на малки деца – това е историята на едно разбито сърце…
Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply