img

Вижте кои са 3-те най-зли свекърви в историята на човечеството!

/
/
/
Мислите ли че вашата свекърва е злобна, нетактична и живее, само за да скъсява вашите дни?

Тогава ви предлагаме да разгледате нашата галерия, защото майката на съпруга ви може да се окаже по-чиста от сълза пред трите най-зли свекърви, които историята познава. Има свекърви, които не признават личното пространство на сина си, още по-малко на снаха си. Те смятат, че са длъжни да командват по-младите от тях и не се притесняват да намесят във възпитанието на децата и във всеки избор на младото семейство, пише „Вести.бг„.

Някои свекърви обаче са стигнали много по-далеч в омразата към снахите си и честите забележки са само капка в морето пред това, което най-злите свекърви в историята са правели.
Бона Сфорца

Бона Сфорца е част от най-влиятелното семейство, живяло в Милано през 1494 година. Била е отлично образована и имала огромно за времето си влияние. Въпреки че е била с аристократичен произход и се предполагало, че трябва да се държи на ниво, Бона била точно обратното. Там, където имало скандали, измами и манипулации, била замесена Бона. Но злобата ѝ стига своя апогей, когато синът ѝ Зигмунт II решава да се ожени за Елизабет Австрийска от рода Хабсбурги.

Точно като в Ромео и Жулиета, между Хабсбургите и Сфорците имало силна вражда. Брак между двете фамилии бил немислим и затова Бона решава лично да се заеме и да предотврати евентуалната женитба. Опитите ѝ обаче се оказали неуспешни и в крайна сметка двамата влюбени се женят. Злата свекърва обаче не се отказва и 2 години след сватбата нейната млада и здрава снаха умира внезапно. Синът ѝ се жени повторно, с което вбесява майка си дори повече от първия си брак. Шест месеца по-късно и втората му съпруга е погребана. Тогава тръгват слухове, че Бона намира начин да се отърве от снахите си, а едва векове по-късно става ясно, че ги е тровила.

Сара Рузвелт

Когато американският президент Франклин Рузвелт се влюбва в своята братовчедка Елинор, майка му Сара прави всичко по силите си, за да го разсее от увлечението. Организира дори круиз до другия край на света, за да го отдалечи от любимата му. Но усилията ѝ се оказват безполезни, защото в крайна сметка двойката се жени на 17 март 1905 година. Пред обществото мама Рузвелт демонстрира силна подкрепа към младото семейство и дори им подарява къща в Манхатън, който лично е обзавела.

Това, което хората не знаели обаче, е, че къщата имала близнак със свързващи врати на всеки един етаж. Сара можела да ги посещава, когато си поискала, и го правела непрекъснато. В първите години на брака им фотографите не можели да заснемат младото семейство Рузвелт без свекървата. Спасението за Елинор идва, когато Франклин е избран за сенатор и семейството се местят в Олбъни, а Сара остава в Ню Йорк.

Принцеса София Баварска

Принцеса София Баварска била отдадена майка и съпруга и затова решила, че тя трябва да избере съпругата на сина си Франц Йосиф I. Дяволът, който познаваш, е по-добър от останалите, казвала тя. И така избира 16-годишната Елизабет. Тя се омъжва за Франц през април 1854 година и 10 месеца по-късно ражда дете. Свекървата решава, че то ще бъде кръстено на нея и го взима от майката малко след раждането.

Същото прави и с другите две деца, които Елизабет ражда. Не ѝ позволявала да прекарва време с децата си, защото се опасявала, че това ще навреди на възпитанието им. В резултат младата майка изпада в дълбока депресия и отказва да се храни. Няколко години по-късно умира от булимия и анорексия.

Коментирай чрез Facebook
loading...

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *