какво означават болките

Вижте какво означава болката в различните части на тялото и как да се предпазите!

Не е тайна, че стресът има физическо проявление. Нещо повече, оказва се, че всички преживявания и емоции имат „болезнено място“.

Може би някой здравословни проблеми трябва да бъдат третирани не толкова като здравословни. Какво става, ако те са причинени от емоционалното ни състояние? Ето какво казват експертите.

Глава

Най-честото становище, което потвърждават експертите, е, че всички главоболия са свързани с претоварване и стрес. Ако денят ти е прекалено наситен с работа или някои скокове в емоционалния фон, главоболието може да бъде причинено от тези фактори.

Врат

Вратът – това е мястото, което носи тежестта на вината и самоунижението на човек. Ако страдате от болки във врата, може да се самоосъждате прекалено сурово или не можете да си простите за някое ваше действие. Простете на себе си и поискайте прошка от онзи, за когото се чувствате виновен, може да бъде най-доброто „лекарство“.

Болки в рамото

Това е мястото за тежест в живота. Болките се появяват, когато имате прекомерно претоварване с грижи и задължения.

Горната част на гърба

Горната част на гърба е отговорна за любовта, която очаквате и получавате. Ако ви боли, тази част от тялото, то е вероятно, че получавате по-малко от това което очаквате. Може би тези симптоми показват, че е време да преосмислите отношенията си с хората, които обичате.

Долната част на гърба

Тази част от тялото е пряко свързана с финансовата страна на живота ви. Ако сте недоволни от финансовото си положение, ако чувствате, че получавате по-малко от това което заслужавате или ако харчите твърде много, и тези мисли не ви дават спокойствие – това може да повлияе на долната част на гърба.

Лакти

Лакти – отражение на нашата твърдост към хората. И ако имате болки в тази част на тялото, тогава може би сте прекалено безкомпромисен към другите. Опитайте се да преосмислите своите строги критерии за комуникация, и може би болката ще отмине.

Ръце

Ръката – връзка с външния свят. Ако имате дискомфорт и проблеми с ръцете, то тогава е възможно вие да не разполагате с достатъчно комуникация. Опитайте се да поканите колегите за вечеря или се срещнете с нови съседи. Проблемът може да бъде решен.

Тазове и бедра

Проблеми с бедрата, болка, слабост, дискомфорт – е олицетворение на човешкото нежелание да се движим напред. За да се отървете от някакви проблеми с бедрата си, подхождайте смело към бъдещето което идва. Не се страхувайте от промяната в начина на живот.

Колене

Коленете – това е нашето его. Ако сте напомпани със самочувствие, може да имате проблеми с коленете. За да се отървете от болката на това място, трябва да се обърне внимание на самочувствието и самоуважението. Може би те са твърде високи, или напротив, може да не получавате заслужената похвала и уважение.

Прасците

Болки в тези мускули са показател, който говори за недоволство и завист. За да се отървете от болката в мускулите на прасеца, не трупайте и не събирайте злина и завист към другите хора.

Глезени

Глезените са отговорни за способността ни да получаваме удоволствие. Ако сте прекалено аскетични и се лишавате от заслужените награди и удоволствия, може да имате проблеми с глезените.

Ходила

Твърде много негативизъм, като събития и мисли в живота ви, могат да доведат до проблеми с ходилата. В случай че имате проблем, трябва да се научите да се впуснете и да се насладите на малките неща в живота. В крайна сметка, животът е наистина красив!

Източник: заигравка.бг

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply