Вижте рецептата, която е незаменимо мезе за бира, предястие за вино и изненада дори и за децата.
Това е лучено цвете, което се прави буквално за броени минути , а изглежда превъзходно.
Необходими продукти:
1 много голяма глава кромид лук – в зависимост от броя на гостите
2 яйца
1/2 ч.ч. прясно мляко
6-7 големи лъжици брашно
хлебни трохи (галета), сусам и подправки по желание
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Обелете добре главата лук, измийте я и нарежете по начина, така че да заприлича на цвете. Разбийте яйцата с прясното мляко и брашното и залейте лука с получената течност, така че да се напои равномерно. Смесете хлебните трохи, сусама и подправки на вкус и поръсете напоения кромид, така че да се полепят подправките по цялата му повърхност.
Изпържете панирания по този начин лук в дълбок тиган или фритюрник.
Необходими са около 10 минути.
В средата на готовото мезе поставете купичка със сос по желание – тартар, кетчуп, мед и горчица и др. Поднесете със студена халба бира!