салата-торта

Ето с това вече ще оберете точките пред гостите си! Вижте как се прави тази салата-торта (рецепта)

Това ако не е перфектната салата-торта, здраве му кажи!

Тя е толкова привлекателна на външен вид, колкото и на вкус! Просто възхитително ястие! Аз я правих няколко пъти преди да се получи този красив вид, но всеки с опита си! Опитайте и споделете и вашия опит!

Съставки

Пушено пиле – 400 грам
Сини сливи, сушени – 100-150 г
Орехи – 100 г
Моркови – 2 бр.
Картофи – 4 бр.
Яйца – 4 бр.
Сирене (твърдо) – 300 гр
Гъби – 250 г
1 супена лъжица олио за пържене гъби
сол на вкус
Майонеза или осолена и овкусена с подправки гъста сметана

За украсата

Половината от прясна краставица
3 супени лъжици смлени орехи
Стрък магданоз

Начин на приготвяне

Сварете яйцата, докато станат твърди – 7-8 минути, охладете ги и ги нарежете на ситно. Картофите и морковите обелете, сварете и охладете. Морковите настържете на едрото ренде, а картофите нарежете на малки кубчета.

Гъбите измийте, подсушете и нарежете на кубчета.

В тиган загрейте олиото и запържете гъбите (около 7 минути). Към края на пърженето сложете готварската сол и оставете да се охладят. Сините сливи измийте, подсушете и нарежете на малки кубчета. Ако са твърде сухи, предварително ги сложете във вряла вода за 5-10 минути.

Настържете сиренето на едро ренде, пушеното пиле нарежете на кубчета, смелете орехите.

Започваме да нареждаме салатата във вид на торта на слоеве, както следва: Морковите, малко сол, намазваме с майонеза (или заквасена сметана). Слагаме половината от сиренето. Добавяме половината настъргани яйца (2 бр.)

Следва половината от картофите и малко сол, намазваме с майонеза

Слагаме половината от смлените орехи. Следват сливите. Отгоре пушеното пиле и пак майонеза. Нареждаме отгоре им пържените гъби, плюс останалите орехи; останалите картофи, малко сол, намазваме с майонеза

Сега слагаме останалите 2 яйца и останалото сирене. Загладете добре от външната страна майонезата.

Украсете тази салата-торта, както ви хареса, или както е показано на снимката: ленти от краставица, смлени орехи и в средата китка от магданоз.

Оставете това вълшебство в хладилника за 4 часа и поднесете на масата, пише poleznite.com. Оставете малко време, за да могат гостите ви да се насладят на това кулинарно изкуство!

Кулинарен съвет

Наредете тази салата-торта във форма за торта, която се отваря. Сложете в хладилника и когато извадите след 4 часа, намажете отстрани с майонезата.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply