бърз и вкусен десерт

Може да изглежда обикновено и скучно, но пък на вкус е страхотен и се приготвя много лесно – пробвайте този десерт!

Този десерт изглежда на пръв поглед обикновен, но не се заблуждавайте – страшно е вкусен

Предлагаме ви да си направим нещо сладичко за душата и затова се сетихме за тази рецепта. Този десерт на пръв поглед може да ви се стори повече от обикновен и дори скучен, но няма нищо подобно. Тази вкусотия е една от най-бързите и евтини, но пък за сметка на това убийствено вкусни. Както и сами ще констатирате в мига, в който го поднесете към устата си.

Трябват ни:

шест лъжици масло,
една чаша грис,
чаша и половина захар,
120 грама шоколад,
шоколадови пръчици за украса.

Цялата работа става за няма и 40 минути.

Първо запържваме в маслото гриса, докато добие златист цвят. През това време може да си направим сиропа от три чаши вода и захарта, с който после обилно поливаме гриса.

Бъркаме, докато се сгъсти достатъчно и после се прибавя начупения на парченца шоколад. Щом го добавим, махаме цялата тази вкусотия от котлона и продължаваме да разбъркваме упорито и чевръсто, докато се стопи почти целия шоколад.

След това изсипваме сместа в една правоъгълна тавичка и поръсваме отгоре с шоколадовите пръчици, които са ни за украсата. Оставяме сладкишът да изстине и чак тогава го нарязваме на квадрати или ромбове по наш избор.

Тази рецепта привидно изглежда доста обикновена и семпла, но не оставяйте това да ви заблуди. Вкусът е толкова прекрасен и апетитен, че пръстите ще си оближете. Понякога най-простичките неща, са и най-хубави.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!
Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply