шивач без ръце

За пример! Шивач без ръце помоли за един единствен шанс за работа и вече 20 години шие дрехи по поръчка!

45-годишният Мадан Лал от Харяни в Индия вече над 20 години шие дрехи по поръчка.
Инвалидът без ръце не се оплаква от живота, а ловко се справя с всички ежедневни ангажименти и професионалните си задължения с помощта на своите ръце. Мадан Лал се е родил без ръце и не е получил дори и основно образование – училищата отказвали да го запишат заради физическите му дефекти. Мъжът обаче не се предал и на 23-годишна възраст той тръгнал да търси човек, който да го научи да шие.
В крайна сметка го намерил, но първоначално майсторът не вярвал много в успехите на своя ученик без ръце.

„Отидох в Фатехабад, за да се науча да шия. Първоначално той отказваше да ме учи. Той каза, че нямам ръце и няма да мога да шия. Но аз го помолих да ми даде само един шанс и той се съгласи. След 10-15 дни учителят ми започна да говори: Ще постигнеш голям успех“, спомня си Лал.

Мадан Лал се учил да шие цяла една година, а след това се върнал в селото си и си отворил ателие.
Този ден за него бил най-хубавият в живота му. Хората идвали в магазинчето му, дори и за да изкажат своето уважение. Имало е и скептици, които нямали доверие на шивач без ръце, но когато видели някоя от ушитите от него дрехи, нещата веднага се обръщали.

Сега всичките местни жители се възхищават на Мадан и го смятат за герой. Всички ходят само при него. Мъжът е убеден, че именно любовта и подкрепата на околните му помага да се справи с всичките трудности в живота.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply