много редки съвпадения

18 много редки съвпадения, които повдигат редица въпроси – вижте ги!

Животът е низ от странни събития и изненади, хубави и лоши, които понякога изглеждат невъзможни за обяснение.

Дори по теорията на вероятностите, някои от тези събития изглеждат нереални, просто надхвърлят нашите представи.  Събрали сме колекция от различни съвпадения, които показват в какъв непредсказуем свят живеем и че всичко е възможно!

Номер 1. Разделени близнаци в ранна детска възраст са имали абсолютно еднакъв живот

2-30

3-25

Разделени при раждане, двама близнаци от Охайо израснали без единият да знае за съществуването на другия.

И двамата били кръстени Джеймс, когато били осиновени. И двамата станали полицаи и се оженили за жена, на име Линда. Съпругите и на двамата родили син – единият бил кръстен Джеймс Алън, а другият Джеймс Аллън. И двамата имали куче, на име Той (от англ. toy – играчка). И двамата се развели, но по-късно се оженили повторно, за жена, на име Бети.

Номер 2. Едгар Алън По е имал машина на времето?

Може ли Едгар Алън По да е имал машина на времето? Някои са уверени, че да. В противен случай, как би могъл да знае за събитията почти 50 години, преди да са се случили?

В своята книга „Повест за приключенията на Артър Гордън Пим“ По описва как четиримата моряци оцелели след корабокрушение и били принудени да изядат юнгата си на име Ричард Паркър. По твърди, че историята се основава на реални събития, но все пак е фикция. Въпреки това, 46 години по-късно, наистина потъва кораб и членовете на екипажа, които оцеляват, са принудени да изядат юнгата си, за да оживеят. Как се е казвало злощастното момче? Познахте … Ричард Паркър.

Номер 3. Марк Твен е прогнозирал собствената си смърт. С невероятна точност!

5-24

Могъл ли е Марк Твен да предскаже собствената си смърт ? Авторът е роден през 1835 г., когато минавала Халеевата комета . Тя минава край Земята веднъж на 76 години. Твен прогнозирал, че ще умре по време на следващата ѝ поява. „Аз дойдох в този свят с Халеевата комета през 1835 г.,“ – казва той през 1909. – „През следващата година тя ще дойде отново, а аз ще си отида с нея.“ Писателят е починал в деня на появата на комета през 1910.

Номер 4. Невероятна прилика между Дженифър Лорънс и египетската актриса Зубайда Тарват

6-23

Номер 5. Невероятната прилика между Силвестър Сталоун и папа Григорий IX

7-18

Номер 6. Случаят на Антъни Хопкинс и изгубената книга

8-12

Когато Антъни Хопкинс се подготвя за ролята във филма „Момичето от Петровка“, той искал да намери книга (написана от Джордж Файфър ), за да я прочете и да се подготви преди снимките. Но така и не могъл да намери книгата, докато един ден не попаднал на нея във вагона на метрото. Но най-интересното се случило, когато Хопкинс по-късно се срещнал с автора на книгата. Файфър му казал, че той също нямал нито един екземпляр на книгата. Защо? Защото той заел последната си книга на приятел, който случайно я загубил в метрото!

Номер 7. Съвпадение или прераждане?

9-10

Основателят на Ferrari , Енцо Ферари , умира на 14 август 1988 г.. Само един месец по-късно, на 15 октомври е роден футболистът Месут Йозил.

Номер 8. Епизод на The Simpsons през 2000 г. прогнозира, че Тръмп ще стане президент

10-7

В сериала The Simpsons често точно предсказват различни събития, но най-впечатляваща е прогнозата, че Доналд Тръмп ще стане президент. Няма как някой да е знаел, че това ще се случи.

Но ето, че семейство Симпсън със сигурност са знаели през 2000 г.. Или е това, или е удивително съвпадение …

Номер 9. Невероятната прилика между Джъстин Тимбърлейк и неизвестен мъж от американското минало

2-31

Номер 10. Странни съвпадения между Линкълн и Кенеди

3-26

Между Ейбрахам Линкълн и Джон Кенеди има много невероятни съвпадения.

И двамата починали от огнестрелни рани в задната част на главата, и двамата умрели в петък, и двамата починали преди празник (Кенеди е убит в навечерието на Деня на благодарността, а Линкълн е убит точно преди Великден), в деня на убийството и двамата били придружавани от своите съпруги и друга семейна двойка.

Но това не е всичко:

Всеки от тях имал приятел на име Били Греъм. И двамата президенти са имали четири деца. Секретар на Кенеди е била г-жа Линкълн, а секретарят на Линкълн се казвал Джон). Освен това, приемниците на тези президенти били техните вицепрезиденти на име Джонсън!

Номер 11. Може ли табелката с номера на колата на ерцхерцог Франц Фердинанд да съдържа тайно послание?

4-27

5-25

Първата световна война започва , след като в Сараево на 28 юни 1914 г. е убит  ерцхерцог Франц Фердинанд . Колата, в която той се е возил по време на убийството,има регистрационна табелка, гласяща: A III 118.

Какво е толкова странно? Първата световна война официално приключила в Деня на примирието, 11 ноември 1918. А тази дата може да се изпише като 11/11/18.

Номер 12. Две от трагедиите на язовир Хувър

6-24

7-19

По време на строителството на язовира Хувър са убити 112 души, но между първия и последния, загинали там, има зловещо съвпадение.

Първата жертва е инспектор на име Джордж Тиърни. Той се удавил в река Колорадо на 20 декември 1922, докато търсил идеалното място за язовир. А кой е последният? Патрик Тиърни, син на Джордж, който също е починал на 20 декември през 1935 година.

Номер 13. Съвпадението на Катрин Едоус и Мери Кели

8-13

В нощта на 29 септември 1888 г. Катрин Едоус е намерена пияна на Aldgeyt High Street в Лондон. Тя била задържана и освободена в 12:55 часа сутринта, когато изтрезняла и можела да се прибере у дома. Казала на полицията фалшиво име – Мери Кели. Същата вечер, Катрин Едоус е убита от Джак Изкормвача , който след това убил и друга жена, на име – както се досещате – Мери Кели.

Номер 14. Георг Фридрих Хендел и Джими Хендрикс – съседи от различни векове

9-11

Георг Хендел и Джими Хендрикс – световно известни музиканти. Първият е роден в Германия, а вторият – в Америка, но и двамата са живели в съседни къщи в Лондон. Хендел е живял в къщата на номер 25, Brook Street, Хендрикс – на номер 23. Животите им са разделени от повече от 200 години, но това все пак е голямо съвпадение.

Номер 15. Невероятната прилика между Брус Уилис и генерал Дъглас Маккартър – участник във Втората световна война

10-8

Номер 16.  „Странната вечеря“

Крал Умберто I (Италия) бил на вечеря в ресторант, когато разбрал, че той и собственикът на ресторанта били родени в един и същи ден, в същия град и били оженени за жена, на име Маргерита. На 29 юли 1900 г., царят научил, че собственикът на ресторанта бил прострелян и убит на улицата. По-късно същия ден, царят също бил убит.

Номер 17. Човекът, който се поучил от собствените си уроци

Астроном от Южна Африка, на име Дани дю Тоа, на 49-годишна възраст изнесъл лекция за това как смъртта може да дойде по всяко време. Когато приключвал, той извадил дъвка от пакетчето си, но я подхвърлил в устата си по-силно, отколкото било необходимо. Вследствие се задавил до смърт.

Номер 18. Наистина трябва да държите бебето далеч от прозореца

През 1930-та, един човек, на име Джоузеф Фиглок, бил изненадан от бебе, което паднало на раменете му. В същия ден през следващата година, същото бебето паднало върху него отново, на същото място. Фиглок и бебето не били наранени, но се надяваме някой да се е свързал с това семейство, за да му каже да пази детето далеч от прозореца.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply