туристически дестинации

15 невероятно красиви туристически дестинации, където няма да срещнете тълпи от нагли туристи и търговци!

Много приказни места по света не са популярни туристически дестинации, защото достъпа до тях по някаква причина е труден.

Но не прави ли това тези уютни островчета, цветни полета и смайващи водопади още по-привлекателни? Тези места все едно са излезли от приказките – разгледайте някои от най-интересните такива кътчета!

 

Благай, Босна и Херцеговина

Благай е една от най-ценните структури в Босна и Херцеговина. Разхождайки се там ще откриеш следи, запазили се още от праисторически времена до днес. Ще усетиш необикновената им смесица с природния пейзаж, структури и форми. Там, ще откриеш извора на Буна – един от най-красивите и големи извори в Европа.

 

Уакачина, Перу

Уакачина е оазис насред обширна пустиня. Пътят от перуанската столица Лима до това градче е едва около 5 часа. Населението на Уакачина е около 200 души, така че можеш тотално да се изолираш и да забравиш за външния свят.

 

Розовото езеро Хилиър

Хилиър се намира на остров Мидъл в югозападната част на Австралия и е трудно да се стигне до него току-така. Водна навигация в този район няма и практически единственият начин се явява въздушният транспорт. Той не само е скъп, но и неотдавна, с цел съхранение на уникалната екосистема, приземяването на острова е било забранено.

 

 

Скрития плаж на островите Мариета

 

Друг като него надали има по света. Това се дължи на формиралата се върху него естествена скална шапка, която играе отчасти ролята на чадър и предлага възможност на туристите да се скрият от жаркото слънце.

 

Пукнатината Силфра, Исландия

Пукнатината Силфра се намира в Исландия, в езерото Пингвалаватн и в нея можеш да докоснеш два континента едновременно. В кристално чистите води се разделят текстонските плочи на Европа и Америка, а пукнатината се разширява с 2 сантиметра всяка година!

 

Изола Бела, Италия

Ако попаднете за първи път на малкия остров, сигурно ще се запитате дали не сте се озовали в приказка. „Фантастичен и чудат” – най-точното описание на Чарлз Дикенс.

И наистина, Изола Бела, който напълно заслужено носи името си Красивия остров, изглежда по-скоро като късче от рая, отколкото като реално място.

 

Селото на Попай в Малта

През 70-те години Дисни и Парамаунт решават да снимат игрален филм за Попай моряка. Търсенето на подходящо място за снимки ги отвежда в Малта, където край бреговете откриват перфектното кътче. В близост до селото Мелиеха се появява Суитхевън, мястото, на което се развива действието във филма, по-известно като Селото на Попай.

 

Уникалната червена почва Dongchuan в Китай

Намира се в югозападната част на град Кунминг, столицата на провинция Юнан, на 2600 фута над морското равнище. Поради отдалечеността и липсата на инфраструктура, това уникално място не присъства в туристическата карта на Китай.

 

Остров Флорес, Португалия

Островът е в списъка на ЮНЕСКО за Световно наследство със своите уникални флора и фауна. Приказни извори, лагуни, езера, оризови полета и какво ли още не.

 

Вратата към Ада

Вратата към Ада се намира в близост до село Дарваза в пустинята Каракум, Туркменистан. Твърди се, че там през 1971 г. екип от съветски изследователи пробиват земята за да открият природен газ. Оказва, че там има пещера и след като се срутва покрива й се отваря дупка с  размери 25 метра дълбочина и диаметър между 60 и 70м. Скоро стана ясно, че природният газ продължава да излиза, а кратера става все по-дълбок. Изгарящият през цялото време газ дава повод на местното населения да даде именно това име на природния феномен.

 

Национален парк Маранхенсес – бялата „пустиня“ на Бразилия

Бели дюни и дълбоки сини лагуни, можете да видите в този невероятен резерват. Красота и изящество бликат отвсякъде. Резервата се намира в близост до река Амазонка и е защитена зона от 2 юни 1981 година. Бялата „пустиня“ на Бразилия е едно от най-изумителни места в света.

 

Сетенил-де-лас-Бодегас – градът в скала, Испания, провинция Кадис

Можете ли да си представите домът ви да е в скалата? За много от жителите на испанското градче Сетенил де лас Бодегас това е реалност. Освен с красивите гледки, Сетенил де лас Бодегас може да зарадва посетителите с уникална селекция за почитателите на вкусната испанска кухня.

 

Пещерата на Сен Марсел, Франция

Пещерата на Сен Марсел се намира във Френските Алпи и е открита през 1836 г. Мястото представлява голяма мрежа от пещери с кристално чиста вода и цветни скали.

 

Мраморните пещери, Чили

Мраморните пещери се намират на полуостров при езерото Хенерал Карера на границата между Чили и Аржентина. Тази смайваща мрежа от пещери се е образувала от водата в продължение на хиляди години.

 

Катедралата Лас Лахас, Колумбия

Катедралата Лас Лахас се намира в дефиле на границата между Колумбия и Еквадор. Впечатляващата сграда е в нео-готически стил и се издига на 45 метра над река между скали и водопади.

 

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply