как да се обличаме правилно

Как да се обличате правилно според формата на тялото – ценни съвети!

Случвало ли ви се е да стоите в пробната на някой магазин, да пробвате хиляди модели и нищо да не ви накара да се почувствате уверени и секси?

Не се срамувайте, бъдете себе си, обичайте това което сте! Всяка жена има своите извивки, плюсове и недостатъци, които иска да прикрие. С няколко хитрини, без много усилия може да комбинирате дрехите и кройките, които са подходящи за вашите извивки.

Да подчертаете това, което желаете и да отклоните вниманието от онова, което ви притеснява. Първото условие е да причислите извивките на тялото си към някоя от посочените по долу фигури.

Второто е да се забавлявате, не позволявайте малко повече месце в някоя зона да намали самочувствието ви!

Позволяваме си да приобщим формите на тялото към 4-ри основни типа: Тип Ябълка (неизразена талия), Крушовидна (с по-едър ханш и бедра), Пясъчен часовник (с равномерна пропорционалност), тънка талия и Атлетичната (момичешка) фигура.

Тяло Тип Ябълка

Фигурата от този тип, се отличава с недобре изразена талия и по-заоблена форма. Жените с такова телосложение, имат основната задача да прикрият коремната област, и да подчертаят стройните си крака. Трябва да наблегнете на дрехи с вертикални черти, които да омекотят линиите на тялото. При блузите избирайте V-образни деколтета, което ще насочи поглед към добре оформеният ви бюст. Като цяло модела на блузите трябва да е по-стеснен в горната част и леко разкрояващ се към талията. Панталоните трябва да са леко разклонени и с по-висока талия. Избягвайте широките, провиснали дрехи. Не се крийте под купищата плат, а със самочувствие подчертавайте и придавайте форма. Не избирайте сложни кройки и мотиви, които да натоварват допълнително фигурата. Ако все пак имате някакви предразсъдъци спрямо някоя зона, не се притеснявайте да използвате оформящо бельо.

Крушовидна фигура

Това е втората най-разпространена форма на женското тяло. Отличава се с тясна горна част и по-широка долна половина. За да се балансира и подобри пропорцията, трябва да се избират дрехи които да придават повече обем в горната част. Казваме ДА на широките и ефирни блузи, в светли тонове и разнообразни щампи. За да намалите визуално долната част, търсете панталони със стягащ ефект, тъмни тонове и по-плътни материи. Избягвайте шарените и ярки тонове за панталони и дънки от тънки материи, които ще фокусират върху проблемната област.

Фигура тип „Пясъчен часовник“

Това е най-предизвикателната и желана фигура. Ако имате тънка талия и приятно изразен ханш и горна част с равни пропорции, това е вашата форма. Важно! Не прикривате нищо, смело демонстрирайте даденостите си. Прави панталони и поли с висока талия. Колани на талията. Разкроен дизайн или прилепнала рокля подчертаваща всяка ваша извивка. Избягвайте квадратните форми, плисета, волани или шипове.

Атлетична, момичешка фигура

Този тип фигура е с леки, не добре изявени извивки. Дамите с този тип фигура, трябва да избират дрехи, които да създават обеми при ханша и горната част на тялото и оптично да предадете тънка талия. Поставете колан малко под бюста и създайте пищност. Блузите да са разкроени в долната си част, с надиплени ръкави и къдрици. За долната част на тялото подбирайте поли с висока талия, прави панталони с декорации. Прилепналите дрехи не са препоръчителни.

Съвети

Тъмните, едноцветни блузи, съчетани с пъстри и богати на детайли поли или панталони, оптически уголемяват бедрата. Обратната комбинация създава уголемяване в горната част. Широките деколтета също разширяват раменете. Ако искате да насочите погледите към бюста си, деколтето тип сърце и декорацията в тази област, ще ви свършат отлична работа.

Източник: За жената

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply