рецепта за недоспиване

Само 1 лъжичка преди лягане и на сутринта ще сте като новородени – вижте рецептата!

Всички знаем колко е важен нощният сън. Но през последните години средният брой часове на нощ е спаднал от 7-8, на 6-7.

А липсата на сън се отразява на тялото ни. През деня то работи много активно и има нужда от време и почивка, за да се зареди. Повечето от нас мислят, че това, което ни се случва, ако не спим достатъчно е чувството на недоспалост на сутринта.

Което бързо се оправя с чаша кафе, нали?

Вярно е, кафето помага, но ако само си вкарваме кофеин, ние всъщност не решаваме проблема, а просто удържаме сънливостта.

Липсата и здраве – някои от най-сериозните проблеми със здравето са подари липсата на достатъчно качествен сън. Но проучвания показват, че много сън също не е полезен за здравето – повишава риска от инсулт, например. Както с всичко живота, най-важното нещо е балансът.

Но без да разсъждаваме повече върху това, има една комбинация, която ще Ви зарежи с енергия, когато се случи да не си набавите порцията сън, която Ви е необходима.

Две неща гарантират качествен нощен сън! 5 чаени лъжички мед и 1 лъжичка розова хималайска сол.

Смесвате ги и ги слагате в един буркан. Всъщност пропорцията зависи от вкуса Ви, но 5:1 е най-добре. И всяка вечер, преди лягане, слагате малко от сместа под езика и я оставяте да се разтопи.

Чудите се защо хималайска сол и мед? В хималайската сол има повече от 80 микроелемента и минерали, които са изключително важни, за да може тялото ни да работи добре и да се възстановява всеки ден. А в меда има глюкоза, която доставя на клетките ни енергията, от която се нуждаят.

В комбинация двете повишават нивото на серотонин и ни помагат по естествен начин да се отпускаме от стреса. Да пробваме? Най-много да се отървем от недоспиването.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply