история за съдбата

Съдбата си знае работата: Тим реши да дари на Дон бъбрека си, но лекарите откриха нещо напълно неочаквано!

Героите в днешния статия се казват Тим и Дон. Те се запознават напълно неочаквано на един битпазар.

След дълъг разговор за общите им интереси, те се добавят за приятели във Фейсбук и продължават разговорите си. Дон има прекрасна съпруга Белинда – те са женени от 12 години. През семейния си живот те преживяват много възходи и падения

Шест месеца преди уникалната среща на Дон с Тим, Дон страда от хронично заболяване на черния дроб.

Белинда е доста притеснена. Последва трансплантация и операцията бива успешна, но семейството претърпява истински шок: бъбреците на Дон отказват. Дон трябва да започне диализа, но истината е, че му е необходима бъбречна трансплантация. Чакането за подходящ донор може да отнеме много време. Белинда изпада в стрес, не може да понесе това. Една вечер тя сяда пред компютъра и пише статус, който достига всичките й абонати в социалната мрежа. Този статус е своеобразен вик за помощ:

„ Искам мъжът ми да живее, обичам го, искам да остарея с него, не искам да го загубя, моля ви, помогнете! Моля ви, молете се заедно с мен“.

Молбата на безпомощната жена достига до Тим. И макар с Дон да се познават относително отскоро, той обещава че ще помогне по всякакъв начин.

Тим се подлага на кръвни тестове, за да се види дали е подходящ донор на бъбрек. Резултатите са изумителни – той е перфектният донор за Дон, всичко съвпада идеално!

Двамата мъже влизат в операционната зала и Тим спасява своя приятел, с когото се познават съвсем отскоро. Обаче… историята не свършва дотук! Лекарите правят невероятно откритие! По време на операцията откриват, че Тим е имал аневризма – разширяване на артерия, която в съвсем скоро време е можела да го убие. За късмет и на двамата, тази аневризма е била отстранена и така два живота са спасени благодарение на едно безкористно дарение!

Ако Тим не беше предложил самоотвержено да помогне, той вероятно щеше скоро да бъде мъртъв…

Тим и Дон се възстановяват благополучно от техните операции и имат невероятна история, която могат да разказват – как два живота станаха едно цяло… С нея те ни учат, че добрите дела никога не са напразни! Това е още един пример, който го доказва!

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply