покъртителна история

Цели 38 години, тя пази тази снимка като съкровище, а историята зад нея е покъртителна…

Тази невероятна история започва преди почти 40 години.

През 1977 г., героинята на нашата история, Аманда, е само на 3 месеца. Един ден родителите й я оставят сама в спалнята, като пускат в непосредствена близост до леглото ѝ овлажнител с пара.

След известно време от стаята на детето идва смразяващ кръвта писък. Оказа се, че Аманда се е събудила, изпълзяла е от леглото и е паднала върху горещия уред …

С тежки изгаряния, момиченцето е отведено в детското отделение на Albany Medical Center, Ню Йорк. Там Аманда има невероятния късмет да срещне човек, който ще остане завинаги в паметта й.

Медицинска сестра Сюзън Бергер реагира на момиченцето много по-топло, отколкото на обикновен пациент.

Тя се грижи за малкото детенце с такъв трепет, сякаш това е дъщеря й. Сюзън се грижи за Аманда с истинска любов и себеотрицание, посвещавайки ѝ цялото си свободно време.

Трогателната обич на тази медицинска сестра към малкия ѝ пациент е уловена на лента от професионален фотограф, който правил доклад за болницата.

Аманда скоро е изписана. Въпреки, че момиченцето не може да си спомни всичко, което се е случило с нея, родителите ѝ запазили снимки от болницата. Когато Аманда пораснала малко, те ѝ разказали, че дължи живота си на медицинска сестра на име Сюзън.

Тези снимки станали за нашата героиня истински талисман. Поради факта, че кожата на момиченцето била обезобразена от белези, в училище тя често била подигравана от връстниците си.

Когато Аманда бягала вкъщи цялата в сълзи от обичайните подигравки на други деца, тя вадела снимките и ги гледала с часове.

Истинската любов и привързаност, която младата медицинска сестра показвала на малко дете, дали сили на Аманда да продължи напред и да не обръща внимание на дразнителите си.

Израствайки, Аманда преживяла няколко пластични операции, които я спасили от белезите.

Но благодарение на грижите си, медицинската сестра ще остане завинаги в сърцето на Аманда.

Наближавайки четиридесетата си година, Аманд решила да намери спасителката си. Тя написала прочувствен пост на страницата си във Фейсбук, където разказала своята история и помолила хората да й помогнат да намери благодетелката си.

Още през първите 12 часа, този пост бил споделен от повече от 5 000 души, а бивш колега на Сюзън скоро я намерил по снимката.

Дългоочакваната среща на медицинската сестра и бившата ѝ пациентка се състояла на същото място – в Медицински център Олбъни след 38 години! Аманда и Сюзън не могли да сдържат сълзите си, когато се видели.

Когато репортерите задали на Аманда въпроса дали тяхната среща ще прерастне в приятелство, тя казала: „Ние бяхме приятели дълго преди да се срещнем. Просто Сюзън не знаеше за това.“

Тази история ни кара да повярваме в силата на човешките добродетели. А ако тази прекрасна среща между Сюзън и Аманда ви е докоснала, споделете я с приятели!

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply