последици от абортите

Аларма за жените! Вижте какви са последиците от абортите!

Абортът е изкуствено прекратяване на бременността.

Противно на популярните мнения, няма добри аборти! Всеки от тях, дори извършено от най-висшия експерт в бизнеса, носи заплаха от развитие на неприятни последици.

Последствията могат да бъдат следните:

1. Много силна психологическа травма. Някои жени в продължение на години не могат да се възстановят от този акт, обвиняват себе си, изпитват стрес. Те убиха един човек! Мнозина не могат да се възстановят напълно от този стрес и от година на година мислят на колко години би било тяхното бебе.

2. Много често първата бременност се прекъсва. Това увеличава риска от безплодие.

3. Абортът е основната причина за гинекологични заболявания при жените. Такива са например: възпаление на гениталиите, дисфункция на яйчниците, хормонални нарушения и много други.

4. След всеки аборт, броят на извънматочната бременност нараства драстично, което може да доведе до безплодие.

5. Рискът от тумори на гърдата се увеличава понякога.

Всеки аборт, независимо дали става дума за медикаментозен или хирургически метод, е преди всичко мощно нахлуване в женското тяло, което вече е започнало да се адаптира да износи дете. С прекъсване на бременността се обърква тялото, оявяват се сериозни хормонални нарушения и евентуални трудности при повторна бременност, рисковете от преждевременно раждане след бременност.

Ако все пак сте решили да прекъснете бременността, тогава е за предпочитане това да се случи по медикаментозния метод.

От него негативните последици са по-малки, но не се избягват напълно. При хирургическия метод за прекратяване на бременността, освен горепосочените последици, може да има проблем като въвеждането на инфекции в тялото, както и увреждане на гениталиите по време на самата операция. Медикаментът е по-скъп, но не си струва да спестявате в тази ситуация.

Мислете много пъти, преди да предприемете такава стъпка. Всички проблеми се решават и е възможно детето да бъде тласък за развитието на новия ви живот с всичките му плюсове.

Източник: zdrave

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply