как да пренастроим дограмата

Зимата идва и не трябва да ви изненадва! Време е да пренастроите дограмата си – ЕТО КАК!

С появата на студените дни и лошо време въпросът за отоплението на дома става все по-актуален.

Прозорците – това е нещото, което е необходимо да изолирате на първо място, и поради това, както се оказа, не е нужно много. Знаете ли, че има такова нещо като летен и зимен режим на дограмата? Ако не, то днес ще ви разкрием тази малка, но много важна тайна!

Как да преместите прозорците в зимен режим?

Тази малка тайна също ще ви помогне да спестите средства през зимата. Това е предимно вярно в домовете, където няма централно отопление или когато вече е студено навън, а все още не е започнало отоплението на дома.

Спестяването на пари никога не е излишно. А тайната е, че сезонният режим на вашите прозорци може да се промени.

Сезонният режим на прозорците е нещо много полезно, тъй като през лятото тази опция ви позволява да намалите налягането между външната част на рамката и гуменото уплътнение, което позволява на въздуха да циркулира по-свободно. Но в зимен режим се случва точно обратното – налягането се увеличава и топлината се съхранява вътре.

Всичко това е супер, но първо трябва да разберете дали вашите прозорци имат възможност да променят режима си. За да направите това, необходимо е да погледнете дали имат болтове отстрани на крилото. Ако имат дупка за шестоъгълен ключ или са в овална форма, тогава тези прозорци могат да се коригират сезонно.

Като цяло трикът е изключително прост.

Просто трябва да завъртите болта надясно или наляво на 90 градуса, в зависимост от това в кой режим трябва да преведете прозорците. Направете всичко внимателно. Първо, намерете всички болтове на прозореца, номерът им може да се различава в зависимост от размера на прозореца или от производителя. Трябва да завъртите всеки болт, защото в противен случай няма да получите желания резултат.

За да промените прозореца, имате нужда от подходящ инструмент – отвертка или шестоъгълен ключ. Може да използвате и клещи, но не ви съветваме да го правите, защото могат да увредят крехкия механизъм за настройката. Тук е важно да разберете едно нещо: не е необходимо да завъртате болта докрай. Болтът трябва да се превърти точно на 90 градуса, като се ориентирате по отметката.

Ако сте направили всичко правилно, прозорецът е необходимо да се затваря по-плътно. Ако това не се случи – значи нещо се е объркало, проверете дали всички болтове са превъртени на правилната страна.
За да проверите колко прозорецът е натегнат, имате нужда от лист хартия. Притиснете го с прозореца и опитайте да го махнете. Ако листът излиза трудно, прозорецът е в зимен режим.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply