как се лекуват хемороиди

Не стига, че тежи бременното коремче, ами и хемороиди! Тогава си спомних как се лекуваше дядо: напълно безвредно и ефикасно!

Маслото от морски зърнастец – ефективно средство за народно лечение на хемороиди, което е безопасно за употреба дори и по време на бременност.

Морският зърнастец е богат на органични киселини, дъбилни вещества и витамини, може да регенерира увредената тъкан. Облекчава болката заради противовъзпалителния си ефект, премахва кървене и дискомфорт, спира растежа на хемороиди.

Витамин С в състава на маслото е необходим за синтеза на колаген, който осигурява тонус и сила на кръвоносните съдове.

Съдовите стени стават устойчиви към разтягане и увреждане, кървенето спира, не се образуват нови хемороиди. Танините намаляват възпалението в увредените кръвоносни съдове, елиминират надуването и болката от хемороидите. Полиненаситените мастни киселини в състава на морския зърнастец – стеаринова, линолова, палмитинова и олеинова киселина – подобряват реологията на кръвта и предотвратяват задържането ѝ във вените на таза.

Как се използва маслото от морски зърнастец за лечение на хемороиди?

Добри резултати се получават чрез комплексното му приемане – маслото се приема през устата и локално за предотвратяване образуването на нови хемороиди, както и за да спре растежа на вече съществуващи такива. Ефективността на морския зърнастец се подобрява от специална диета, богата на фибри от трици, зеленчуци, сушени плодове, които предотвратяват запека.

Маслото от морски зърнастец се пие веднага след събуждане на празен стомах, само по една супена лъжица на ден. Можете да започнете да се храните след половин час.

Компреси и лосиони с масло от морски зърнастец върху засегнатите райони допринасят за резорбцията на хемороидите, поправят повредените кръвоносни съдове. Компресите се прилагат върху хемороиди в аналната област, като се сменят три пъти на ден. Памучен тампон, напоен в маслото се пооставя върху засегнатата област за цялата нощ, за да се ускори процесът на оздравяване. Лечението продължава до пълното отстраняване на симптомите – болка и стрес, кръвоизливи в изпражненията, възловидни формации.

Други растителни масла за вътрешно ползване трябва да бъдат включени в диетата, за да се нормализира храносмилането. Ефективни масла за предотвратяване на запек и хемороиди – ленено, царевично, маслиново и гроздово. С тях може да овкусявате салати или да ги пиете сурови на гладно.

Източник: За жената

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply