упражнения за врата

Всички, които имат болки във врата трябва да видят ТЕЗИ упражнения!

Гърбът и гръбначният стълб са едни от най-подвижните и незащитени области на опорно-двигателния апарат, който с възрастта претърпява различни дегенеративни промени.

Оттук и намаляването на мобилността и синдрома на възникване на болка. Гимнастическите упражнения за Бубновски са истинско спасение за милиони, защото те не изискват много време и тяхната ефективност са доказани на практика.

Ще ви кажем как да се отървете от болката в шията и да укрепите мускулите по простата техника на д-р Бубновски.

7 прости упражнения ще създадат невъзможното.

Основното нещо е да не бъдете мързеливи!

Упражнения за укрепване на врата

Тези прости и ефективни упражнения могат да бъдат усвоени за 1-2 тренировки на всяка възраст, те могат да бъдат включени в комплекса за сутрешни упражнения или изпълнени отделно. Преди началото на часовете, направете лек загряващ или загряващ самомасаж на врата. Такъв трик ще спомогне за ускоряване на кръвообращението и изтичането на лимфа, както и за спиране на мускулния спазъм.

Ако стоящата позиция ви причинява замаяност и неразположение, упражненията трябва да се извършват при седнало положение. Ако болката или дискомфортът се увеличат, активността трябва да бъде спряна и да бъдете  консултирани от инструктор или лекар. Дишащият ритъм също е важен: упражнението се извършва на вдишване, а връщането в началната позиция е при издишване.

„Метроном“

Първото упражнение е бавното наклон на главата към дясното рамо, после към лявото. Поправете гърба си и леко огънете главата до дясното рамо. Задръжте в това положение за 30 секунди. След като се върнете в стартовата позиция, извършете същата манипулация в обратната посока. Повторете 5 пъти.

„Пролет“

Наклонете главата си възможно най-напред, като докоснете гърдите си с брадичката си. След това леко дръпнете врата си напред и нагоре. Направете 5 повторения.

„Херон“

По време на това просто упражнение, мускулите на врата и гръдния кош са добре развити. В седнало положение изправете гърба си и сложете ръце на коленете си. Постепенно поемайте ръцете си зад гърба си, докато дърпате брадичката си нагоре. Внимателно опъвайте мускулите си и останете в това положение за 30 секунди. Направете 5 повторения.

„Поглед в небето“

Наклонете главата си назад и внимателно я завъртете от едната страна в другата. Това упражнение се състои от 6 повторения.

„Факир“

Това упражнение частично повтаря предишното. Вдигнете ръцете си в лактите и ги закопчайте над главата си. Бавно обърнете главата си наляво и надясно, задържайки се във всяка позиция за 15-30 секунди. Направете шест повторения.

„Рамка“

Това упражнение е ефективно при остеохондроза на гръбначния стълб и гръбначния стълб. Поставете лявата си ръка на дясното рамо, след това бавно обърнете главата си наляво. Задръжте в това положение за 30 секунди. След това, променете позицията на ръката, повторете в обратната посока. Направете 5 бавни повторения. Чувствате ли как мускулите се стягат?

„Гъска“

Последното упражнение за укрепване на мускулите на шията се държи в изправено положение. Изключително е ефективно да се отпуснете и разтегнете мускулите, като създавате усещане за освобождаване и релаксация. Станете изправен, издърпайте ръцете си по шевовете. Вратът трябва да бъде изправен, брадичката и раменете са успоредни на пода.

Продължете напред, завийте и опънете брадичката до рамото си, опитвайки се да я докоснете. Повторете същото действие в обратната посока. Извършете 5 повторения за всяко рамо.

Според д-р Бубновски , премахването на болката в шията може да се направи достатъчно бързо, но само с редовното и правилно изпълнение на тези прости и достъпни упражнения. Освен това не трябва да забравяме правилното хранене и отхвърлянето на лошите навици.

Малко усърдие и самоорганизация и много скоро ще се освободите от изтощителна болка в шията. Бъдете здрави!

Не забравяйте да споделите тези полезни упражнения с приятелите си в социалните мрежи.
Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply