времето по Коледа и Нова година

Синоптикът Симеон Матев обяви какво ще бъде времето на Коледа и Нова година!

Сняг за Коледа в по-голямата част на страната няма да има.

България е под влияние на антициклона „Карина“, който продължава да насочва студени въздушни маси към Балканския полуостров. Най-студено е по-високите полета на Трън, където са били измерени температури от порядъка на 15-16° под нулата.

За другата седмица се очаква антициклонът да започне да ни носи топли въздушни маси. Максималните температури ще бъдат положителни, съобщи синоптикът Симеон Матев в студиото на „България сутрин“. Днешният 22 декември се очаква да бъде доста по-мек от предишните дни. Очаква се главно в Предбалкана и в планинските райони да превали сняг.

„Пътуващите към 14-15 ч. трябва да бъдат внимателни и подготвени за зимни условия. Въпреки това няма да има условия за поледици“, каза още Матев.

По думите му на Бъдни вечер ще настъпи чувствително затопляне. Температурите ще скочат до 10° над нулата. На Коледа ще бъде слънчево с температури от 8° до 14°. След затоплянето по Коледа ще има условия за мъгли в по-ниските части. В планините температурите ще останат около 5°. Около Нова година в Северна България се очаква да започне да вали дъжд и постепенно той да се превърне в сняг. Все още обаче не се знае колко точно ще вали и къде, уточни още синоптикът пред Bulgaria ON AIR.

В останалата част от континента ще има силни валежи. В централните и северни части на САЩ пък се очаква арктично нахлуване

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply