буйна коса

Буйната ми грива, ей на това чудо я дължа! И за боядисана коса става, за всякаква!

Ето маска, която ще помогне за укрепване на изтощена ви коса. Тя е подходяща за всички типове коса, но също така помага за намаляване на косопада и стимулира растежа на косата.

Основната съставка на тази маска е маята. Тя се използва 2 пъти седмично. За възстановяване на увредена коса и за получаване на максимални резултати, процедурата се повтаря в продължение на 2 месеца без прекъсване. Така, два пъти седмично в продължение на два месеца.

Маската от мая е подходяща за всички типове коса и е незаменима в борбата срещу косопада и за бързия си растеж. Тя ще засили тънката и слаба коса:

Ще ви трябват:

– 1 кафена лъжичка топло мляко
– 1 кафена лъжичка мед
– 7 грама суха, или 20 гр. прясна мая

Начин на приготвяне:

В 1 супена лъжица топло мляко се разтваря 1 чаена лъжичка мед, добавете 20 г прясна мая. Оставете на топло място, за да ферментира, 15-20 минути.

Получената смес нанесете върху чиста, влажна коса. Увийте найлонов плик и кърпа. Оставете главата за един час (може и по-дълго, до 2 часа, колкото по-дълго толкова по-добре), след това измивате с топла вода. С тази маска, маята увеличава количеството витамини, протеини и минерали, необходими за растежа на косата. Хранителните вещества се абсорбират от космените фоликули и укрепват изтощена коса.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply