сапун в градината

Съседката всяка пролет започва да слага сапун в торбички и ги окачва в градината-Когато я попитах, защо го прави, отговорът ме смая!

Съвременните препарати за преработка на растения в градината и зеленчуковата градина не винаги са толкова безопасни, колкото бихме искали.

Освен това, в подходящото време, необходимото лекарство може просто да не е на ръка. Също така не се обработва особено зреенето на реколтата чрез химически средства. В тази ситуация, средствата, изпитани по време на изпитание, ще бъдат спестени, които са безопасни и ефективни поради тяхната естественост. Като импровизиран материал може да действа обикновен доматен или козметичен сапун.

Тя е достъпна поради своята евтиност и се продава буквално във всеки магазин.

За да предпазите градината от малки и големи вредители, от бозайници до насекоми, ще ви трябва няколко импровизирани инструмента.


ЩЕ ВИ ТРЯБВА

  • няколко сапуна
  • плат или готови кърпи
  • нож
  • телбод
  • дървени клечки


Начин на използване

Нарежете сапуна на големи парчета и ги сложете в торбички.

Зашийте торбичките, така че сапунът да не падне. Не затваряйте дупките плътно – миризмата на сапун трябва да се разпространи свободно.

Закачете торбичките на клечките и ги поставете около растенията или дървени скари, колчета, мрежи ….

Можете да накълцате остатъците от сапун и да поръсите растения и почва, за да осигурите допълнителна защита от вредители.


Миризмата, която сапунът издава, дразни вредителите достатъчно, за да предотврати появата им в градината ви. По време на дъжд миризмата само ще се засили. Толкова по-добре!


Не забравяйте, че сапунът трябва да се сменя редовно, за да се гарантира, че ефектът не е отслабен. Обърнете внимание на ароматния твърд сапун – това е от него, че ефектът е максимален. Сапунът с неутрална миризма няма да има желания ефект.

Основното предимство на този метод за борба с вредителите е неговата изключителна естественост. Сапунът не оставя вредни вещества върху зеленчуците, плодовете и представителите на флората. Той е абсолютно безопасен за здравето на животните, което би могло да ви притесни, както и за околната среда.

Този прост, но ефективен метод се използва широко, тъй като биологичното земеделие отново се превръща в мода . Използвайте този метод и ще видите колко красива и сигурна е вашата градина. Не забравяйте да споделите с приятелите си безценната хитрост на опитен градинар – те ще ви бъдат благодарни!

Източник: zajenata.bg

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply