палачинкова торта

Само като спомена, че ще я правя и всички идват у нас на гости, няма човек на който да не се хареса на вкус, всички я обожават

В нашето семейство приготвяме палачинкова торта с пълнеж от пиле и гъби , но не се ограничавайте – бихте могли да използвате плънка само от гъби или пък сладък пълнеж – яйчен крем и горски плодове. Изборът е ваш.

Днес, ние ще ви научим как да приготвите именно палачинкова торта с пиле и гъби.

Нуждаете се от:

12 тънки палачинки по любимата ви рецепта,
трябва да са в приблизително в същия размер на формата, в която ще бъдат изпечени.

За плънката:

1 брой пилешки гърди (сварени или пържени)
Майонеза или заквасена сметана
Настърган кашкавал (около 150-200 грама)
Гъби (могат да бъдат печурки, пачи крак, а дори и кладници)
1 глава лук
масло за пържене

Приготвяне:

Пригответе палачинките. След като са готови обилно ги намажете с масло. След това пригответе двата вида плънка:

1 пълнеж: Сварете пилето – нарежете го на ситно и го смесете със сметаната, солта и черния пипер. Можете да добавите малко майонеза.

2 пълнеж – пържени гъби с лук.

След приготвянето на плънките оформете тортата.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply