Сириец подложи на терор цял блок в Бургас заради бившата си жена (ВИДЕО)

От близо година двамата нямат нищо общо, разведени са и всеки би следвало да тръгне по своя път. Махмуд обаче продължава да тормози бившата си жена и е превърнал живота й в кошмар. От известно време терорът върху нея се прехвърлил и към целия блок 74 в жк „Меден рудник“.

„Поставени сме под ежедневен, ежечасов тормоз. Сякаш се е вкопчил в това място и не иска да пуска. Всеки ден още от призори и до късни доби той блъска по входната врата. Това е системно и вече продължава 8 месеца. Искам едно единствено нещо – Махмуд да спре с всичко това! Той ми е казвал, че ако има къде да живее ще спре. Моля държавата да се намеси – да го лекуват и  да се оправи“, споделя бившата му съпруга Тодорка, която твърди, че мъжът е алкохолик, но нито една институция не се наема да му помогне.

Съседи разкриха пред Флагман.бг подробности за ужаса, на който са подложени всеки ден. Махмуд звънял на звънците и хората го пускали, защото мислели, че е техен съсед, забравил ключовете си. Веднъж влязъл вътре, пияният мъж не се свенял да уринира във входа и да спи на стълбите между етажите.

„Във входа има млади семейства с малки деца, има ученици и възрастни хора. Този човек крещи, вика, не спазва елементарна хигиена и вече се страхуваме за живота си. Откакто започна всичко това, децата рядко се прибират сами в блока – просто са уплашени. Време е да се вземат мерки, защото почва да става нетъпримо. Ситуацията е изключително неприятна. Хората живеят в постоянен стрес, а отговорните институции не взимат мерки„, твърди Тодорка.

Докато на място бе наш репортер, който събираше информация за случая, пред входа се появи патрул на Четвърто РУП, което отговаря за комплекса.

Пред нашия репортер униформените разясниха на Тодорка, че бившият й съпруг е задържан. Той се намирал в ареста, бил изключително пиян и неадекватен и тя била единствената, която може да го разпознае. Мъжът дори нямал лична карта.

Обръщам се към институциите с въпрос. Ако български гражданин бе попаднал в Сирия в такава ситуация, дали сирийската държава щеше да го игнорира (ако разбира се там не се водеше война). Моля ви, вземете мерки! Той беше свестен човек, но алкохолът го провали и сега е попаднал на дъното. Ако не бъде прибран само Господ знае какво може да му се случи – да убие някого заради алкохол или да убият него, защото е пиян… Нека не допускаме това да се случи“, каза Тодорка, която очевидно вече е на предела на силите си.

Заради бившия си съпруг, с когото тя вече не желае да поддържа никакъв контакт, се налага тя да търпи укори както от съседите си, така и от колегите си на работа в Неврохирургията на УМБАЛ-Бургас, където Махмуд често се появява вследствие на поредния запой или побой.

Дали след днешното посещение на МВР в бл. 74, случаят ще приключи, е въпрос на време. Живущите в блока вече не могат да търпят и е необходимо час по-скоро отговорните институции да вземат мерки по случая.

Според Тодорка най-добрият вариант е настаняването му в Общинския приют, което щяло да го успокои, тъй като вече имал покрив над главата си и нямал да тероризира всичките й съседи и семейството й. Чрез Флагман.бг тя се обърна към управата на приюта и ги призова за помощ. 


Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply