отслабване с куркума

Отслабване с куркума и канела

Колкото и да се стараем към оптимален хранителен режим, повечето от нас винаги имаме няколко килца в повече, които все се опитваме да свалим и все не се получава.

Можем обаче да поддържаме теглото си в норма, използвайки стрита на прах куркума. Веществата, които съдържа, увеличават течностите към жлъчката, а тази течност, от своя страна, има важна роля при разграждането на мазнините в храната. За да се преборите с наднорменото тегло, приемайте по лъжичка куркума, докато се храните или пък малко преди да започнете да се храните.

Ако съчетаете ярко жълтата подправка с канела, ефектът върху тялото ви ще бъде още по-добър. Днес ще ви представим един изпитан метод, с чиято помощ бързо и лесно ще свалите излишните килограми, без да се налага да гладувате или пък да се лишавате от най-любимите си ястия.

Все пак има една уловка: трябва да замените вечерята с рецептата от куркума и канела, която ще ви представим малко по-надолу.

Необходими продукти:

500 мл кипнала вода
3 с.л. черен чай
1 ч.л. канела
1 с.л. куркума
3 резена пресен джинджифил
1 с.л. мед
500 г кисело мляко

Начин на приготвяне:

Сложете всички съставки, но без млякото, във врялата вода. Разбъркайте добре и след това прецедете, когато течността е напълно изстинала. Накрая прибавете киселото мляко.

Това е полученият еликсир от куркума и други полезни съставки, който можете да консумирате преспокойно, за да се справите с килограмите. Както знаете, канелата е една от съставките, която активно се използва за горене на мазнини, а в комбинация с куркума ефектът е просто невероятен. И това не е всичко. Тази чудна рецепта има в състава си още куп полезни съставки, които ще ви помогнат не само да отслабнете, но и да подобрите здравето си. Така например в нея попада джинджифил, който е едно от най-полезните средства за лечение, намиращо приложение както в народната медицина, така и в кулинарията.

Използва се за отслабване, намаляване на болката, при възпаления, гадене и много други. Що се отнася до ползите на меда и киселото мляко, те също са отдавна доказани, което прави цялата смес една страхотна и полезна “бомба” за вашия организъм.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply