Най-популярните грешки, които правим при избора на летни дрехи

Изглежда, че е много лесно да излезем навън през лятото, носейки нещо светло. Топлите месеци ни позволяват на нас жените да изглеждаме страхотно с много малко усилия. Най-важното нещо е да не се правят малки, но популярни грешки, които могат да разрушат дори най-добре обмисленото лятно облекло.

Вижте девет от най-популярните грешки, които правим при избора на дрехи, които трябва да се избягват през летните дни. Те са:

1. Прозрачни дрехи

 

Прозрачните дрехи изглеждат добре само на плажа. Те са абсолютно забранени за ежедневието в града или офиса.  Единственото изключение би могло да бъде прозрачната блуза и красивият сутиен, но само ако ги носите на някое вечерно парти.

 
2. Бельо

 

Тениски, бели ризи, гол гръб и изрязани деколтета са често срещани при дрехите, които носим лятото. Но внимавайте. Всички те трябва да се носят със сутиен. Най-важното е да намерите подходящия тип сутиен, така че да не се виждат под дрехите ви. И да, силиконовите ленти са грозни.

3. Обувки

 

Ако не отивате на плажа, трябва да забравите за любимите си джапанки и същото важи и за тъй наречените „летни ботуши”. Ако вашият офис дрес код позволява, можете да носите кожени сандали или мокасини.

И най-важното правило: отворените обувки вървят са добре само с перфектен педикюр. Няма друга опция.

4. Чорапогащи

 

Чорапогащите са главоболие за всяка жена, която работи в офис. Строгите костюми често изискват от жените да покриват краката си с чорапогащи. Тези, които работят на места с по-свободни изисквания за облеклото, спокойно могат да забравят за чорапогащите. Но не забравяйте, че ако ги носите със сандали, то е кошмарно ограничителната им линия да се вижда.

5. Разголени деколтета и големи цепки

 

Без значение колко топло е, трябва да помните, че краката и гърдите не трябва да са изложени на прекален показ. Това правило никога не трябва да се нарушава, дори когато е горещо и искате да носите колкото е възможно по-малко дрехи по себе си. И не забравяйте, че мини рокличките с дълбок V-образно деколте изглежда твърде „провокативно“ и няма как да имате елегантен вид с тях, ако сте в офис среда. За парти…може.

 
6. Тесни дрехи

 

Тесните дрехи, които плътно прилепват по тялото ни често могат да ни докарат до „сауна” ефект. Да не говорим, че като се изпотим е грозно да се виждат мокрите петна по дрехите ни (най-често в областта на подмишниците). Затова трябва да кажете „не“ на тесни дрехи. Заложете не лека, приятна и ефирна дреха.

7. Неподходящи дрехи

 

Дори ако е на 85 °, не забравяйте за вашия костюм. Късите шорти и дългите поли са по-добре за уикендите. За редовните работни дни е по-подходящо да изберете класически дрехи, които са по-леки и са изработени от естествени тъкани.

8. Лек телесен грим и парфюм

 

Когато дойде лятото, трябва не само да преосмислите дрехите си, но и да избирате по-подходящ грим и парфюм. Заместител на дебелия слой фон дьо тен може да бъде някои лек BB  крем и нежна черно очна. Не забравяйте, че парфюмът сменя аромата си през различните сезони – не друго, но телесната ни температура си казва думата. Ако е наистина горещо, не използвайте никакъв тежък аромат. Дезодорант и душ гел в любимия ви аромат ще ви накарат да се почувствате достатъчно добре и да миришете добре където и да отидете.

9. Носете на черно

 

Жените обикновено не носят черни дрехи при горещо време, но често забравят за обувките и чантите. И въпреки че обикновено изглеждат наистина хубаво, черните аксесоари може да изглеждат много странно с летни и цветни рокли и поли.

Какви летни модни грешки сте виждали по улиците на вашия град? Кажете ни в секцията за коментари по-долу! / jenata.blitz.bg

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply