Металната тел за чинии я има във всяка кухня, но с появата на съдовете с незалепващо покритие , хората започнаха да я използват по-малко. Но не бързайте да я хвърлите в кофата – тя ще ви помогне да се справите с най-невероятни предизвикателства!
Дори замърсената или смачкана стара тел ще стане незаменим помощник в случаите, изброени по-долу.
Днес ще ви покажем как можете да използвате телта за други цели.
Как да използвате домакинската тел за други цели
- Домакинската тел бързо и лесно ще заостри всяка ножица , трябва само да я нарежете с ножицата на няколко части.
- За да не се запушва мивката в банята, след като изкъпете вашия домашен любимец , сложете предварително в сифона тел. Тя ще послужи като един вид филтър, който след това може да се почисти или да се изхвърли.
- Шлифоване на повърхности – лесна задача за телта. Тя може лесно да се използва вместо шкурка при отстраняване на старата мазилка и боя. Това устройство лесно прониква и в трудно достъпни места.
- Телта ще почисти от ръжда болтове, гайки и други елементи със сложни извити форми. Навлажнете телта в машинно масло, след това почистете инструментите: така ще ги обновите и смажете едновременно.
- Автомобилните дискове ще заблестят от чистота, ако внимателно ги минете с тел, за да почистите и трудно достъпните места и да отстраните ръждата.
- Решили сте да експериментират с мебелите на вилата? Просто нарежете телта на няколко части и ги залейте с 3 чаши оцет, покрийте и оставете за един ден. Металът се разтваря в оцета; получената смес може да придаде ефектен износен вид на всяко дърво. Просто намажете повърхността и позволете на оцета да ерозира.
- Ако в стената има дупка, направена от гризачи, натъпчете вътре метална тел и, още по-добре, прикрепете с пяна.
- Домакинската тел перфектно се справи с почистването на пресни картофи и моркови, така че обърнете внимание на този кулинарен трик.
- Почернели подметки на маратонки или обувки за бягане – не са проблем, ако разполагате с кухненска тел. Тя лесно ще отстрани и следите от гума върху ламината.
Източник: zajenata.bg
Коментирай чрез Facebook