Необходими продукти: 50 мл. джин 25 мл. лимонов сок 25 мл. захарен сироп 125 мл. сода Начин на приготвяне: Смесете всички съставки в голям съд. Разпределете в няколко чаши количеството течност. Допълните чашите с лед. Разбъркайте леко. Добавете парченце лимон или лайм за свежест. Ако желаете да разнообразите коктейла, поставетеContinue Reading

Бобовите храни Специалисти от Харвард и от Техеранския медицински университет установиха, че високопротеиновият хранителен режим, особено ако протеините са от растителни източници, намалява риска от ранна смърт. Ако месото бъде заменено с растителни протеини, може да се осигури и дълголетие, съобщи в. „Мирър“. Богати източници на растителен протеин са бобът,Continue Reading

Необходими продукти: 142 мл. сметана 5 с.л. Бейлис 125 мл. силно кафе, охладено 4 с.л. водка 4 с.л. кафеен ликьор Кафе на зърна, за украса, по желание Бисквитки за гарниране Начин на приготвяне: Леко разбийте сметаната, докато се сгъсти, след това добавете Бейлис ликьора и разбъркайте още малко. Разредете, акоContinue Reading

Ново проучване за разнообразния свят на шоколада открива, че хората обръщат повече внимание на опаковката, отколкото на действителния вкус на покупката си, пише „Стъди Файндс“. Изследователите казват, че за по-малките компании златната обвивка и интересната предистория са ключът към големите печалби. Учените по храните от Колежа по селскостопански науки вContinue Reading

Необходими продукти: 2 с.л. зехтин 1 лук, ситно нарязан 1 карфиол, разчупен на розички 2 скилидки чесън, ситно нарязани 500 мл. пилешки или зеленчуков бульон Чоризо 1 голяма филийка хляб 2 с.л. сметана Магдазон, ситно нарязан Начин на приготвяне: Загрейте малко мазнина в тиган на средна температура. Добавете лука сContinue Reading

Опитвали ли сте някога горещ шоколад с алкохол? Опитате ли тази смес от бял шоколад, кокосов ром и кокосови стърготини, може би никога няма да погледнете назад. Необходими продукти: 150 мл. мляко 25 гр. бял шоколад, настърган 25 мл. ром с аромат на кокос 1 ч.л. настърган черен шоколад 1Continue Reading

Необходими продукти: 1 бутилка шампанско или просеко, охладено 1 л. прясно изцеден портокалов сок, охладен Начин на приготвяне: Напълнете наполовина 6 чаши с шампанско, после внимателно изсипете портокаловия сок, докато чашите се напълнят. Ако не сте привърженици на алкохола и харесвате безалкохолните коктейли, смесете портокаловия сок с газирана вода.

Необходими продукти: 2 с.л. зехтин 1 с.л. масло 1 лук, ситно нарязан 250 гр. печурки, нарязани 1 скилидка чесън, ситно нарязана 100 мл. сухо вино 200 мл. сметана Сокът на един лимон 200 гр. пармезан 300 гр. талиатели или спагети Шепа магданоз Начин на приготвяне: Загрейте зехтина и маслото вContinue Reading

Фурмите са едни от най-старите култивирани плодове – смята се, че са били основна част от дневното меню на жителите на Вавилон преди 8000 години. Цветовете на фурмите варират от медено жълт, червен до кафяв, последният от които е най-разпространен. Предлагат се пресни или сушени, те са много сладки, сContinue Reading

Времето за приготвянето на този коктейл е 5 минути, но удоволствието след една чаша от него продължава дълго. Необходими продукти: 2 бутилки бяло вино 300 мл. джинджифилова бира 4 лайма, нарязани на кръгчета 3 праскови, нарязани ни парченца Шепа малини Лед 1 л. газирана вода Ядливи цветя (по желание) НачинContinue Reading

Италианец, който преди седем години стана рекордьор на „Гинес“ за най-много закрепени сладоледени топки върху фунийка, си възвърна рекорда в телевизионно състезание. Името на Димитри Панчера се появи в Книгата на рекордите през 2013 г., когато той успя да постави върху единична фунийка 83 сладоледени топки, пише Кросс. Но впоследствиеContinue Reading

Необходими съставки: 200 гр. чаени бисквити 100 гр. масло 1 с.л. мед 100 гр. черен шоколад 100 гр. млечен шоколад Ванилия 2 с.л. кристална захар 200 мл. бита сметана Плодове за гарниране Начин на приготвяне: Натрошете бисквитите. Разтопете маслото, заедно с меда, след което ги прибавете към бисквитите. Разбъркайте сместаContinue Reading

1 октомври е Световният ден на кафето и се отбелязва в много страни по света. Добре известна е легендата за кафето, която разказва, че за първи път ефектът от него е бил забелязан от етиопски пастири през 9 век, които установили, че козите ставали по-енергични и жизнени, след като са похапналиContinue Reading

Необходими продукти: 700 мл. бутилка джин 400 гр. ягоди 100 гр. захар Начин на приготвяне: Смесете джина, ягодите и захарта в голям съд. Съхранявайте в хладилник и разбърквайте течността на всеки два дни в продължение на три седмици. Прецедете течността, за да премахнете ягодите. Сервирайте с лед и лимон.

Направете този лесен коктейл, с който ще впечатлите гостите си на елегантно парти. Сервирайте го с маслина или с лимонова кора. Необходими продукти: 60 мл. водка 1 с.л. вермут Маслина или лимонова кора за гарниране Начин на приготвяне: Разбъркайте водката, заедно с вермута и малко лед в шейкър. Поднесете коктейлаContinue Reading