Консумацията на повече яйца намалява риска от сърдечносъдови заболявания и инсулт, според проучване на Пекинския университет. Причината е, че яйцата повишават „добрия“ холестерол. Дори едно яйце на ден е достатъчно за осезаеми резултати в тази област. Изследователите са установили, че ако консумирате по едно яйце на ден, това ще увеличи „добрия“ холестерол вContinue Reading

Стивън Кинг разтърси социалните мрежи, след като сподели „ужасяваща“ рецепта за сьомга, приготвена в микровълнова фурна. Повечето потребители в Twitter я определиха единодушно като „най-страшното му произведение досега“. Краткото кулинарно шоу на ужасите до момента може да се похвали с хиляди гледания в Twitter. Ето и самата рецепта на писателя:Continue Reading

Сосовете и гарнитурите, с които се сервира пастата, я правят висококалорична. Много сосове са с високо съдържание на мазнини, като пестото. Именно комбинацията от мазнини и въглехидрати кара човека, който ги яде, да дебелее. Това коментира австралийският диетолог Сузи Бъръл, която посочи няколко начина да ядете паста без вреда заContinue Reading

Дейвид Бекъм сподели, че съпругата му и бивша спайска Виктория Бекъм яде едно и също ястие всеки ден в продължение на 25 години. Според бившия футболист 47-годишната Виктория винаги яде само риба на скара върху канапе от задушени зеленчуци, съобщава „Дейли Стар“. 46-годишната футболна легенда и баща на четири децаContinue Reading

Кралица Елизабет носи едни и същи обувки по 7 години, причината ще ви шокира

Британската кралица Елизабет II пусна на пазара собствена марка кетчуп, съобщи „Пипъл“. Сосът е „идеален за закуска или по всяко време на деня“, се казва в слогана на рекламата. Съставките се отглеждат в имението й в Норфолк, а цената на кетчупа е около 6,7 паунда за опаковка. Във Великобритания сеContinue Reading

баница на тиган

Кулинарният пътеводител и енциклопедия на най-добрите вкусове по света TasteAtlas, който е и световен атлас на традиционни ястия, местни съставки и автентични ресторанти, обяви българската баница за едно от най-вкусните ястия в света. „Баницата е традиционно българско ястие, което се приготвя чрез напластяване на листове от намаслено фино тесто съсContinue Reading

Eжедневната консумация на извара има благоприятен ефект върху състоянието на костите, черния дроб, мускулите, а също така нормализира съня и помага да стопите излишните килограми, твърди диетологът Олга Кораблева. Според експерта изварата е богата на триптофан, аминокиселина, която облекчава безсънието, тревожността и депресията. Продуктът също така съдържа много калций иContinue Reading

  Йоланта Делибозова, позната също като Йоли, е едно от най-обичаните и усмихнати лица на родната кулинарна сцена. Нейната най-голяма страст са виолончелото и музиката, но любовта ѝ към изкуството се премества и в кухнята, където красивите ѝ рецепти вдъхновяват хиляди хора онлайн. Йоли е авторка на един от най-известнитеContinue Reading

Три столици на Балканите – Атина, Белград и София – са топ три в класация на европейските столици за любителите на храната. Класацията е направена на базата на проучване на сайта Ънсуич /Unswitch/, отразяващо критерии като вкус, цена и разнообразие. От максимум 100 точки гръцката столица събира 88,47, сръбската столицаContinue Reading

Традиционното кипърско сирене халуми вече е признато като продукт със „защитено наименование за произход”.  Сирене под името „халуми/хелим”, както се нарича от кипърските гърци и от кипърските турци, вече може да се прави само на острова, при спазване на строгите процедури и стандарти, предвидени в досието, пише БНР. Производителите отContinue Reading

На трети август отбелязваме Световния ден на динята. Празникът е най-разпространен в Съединените щати. Сред най-популярните състезания по време на този празник са замерване с дини и надплюване със семки. В различните райони в България, динята се нарича още карпуз, любеница или бостан, пише БТА. По повод Световния ден на динята, ето няколко интересни факта за растението,Continue Reading

Дори и нездравословна храна, т.нар джънкфуд (JunkFood) –  богати на калории, но бедни на нутриенти, не бива да отсъства напълно от менюто ни. Можем да си позволяваме, но не постоянно да се храним с нея. Забраната може да доведе до силен копнеж, дори до хранително разстройство. Това коментира по радио СофияContinue Reading

Kолко бихте платили за порция пържени картофки? Какво ще кажете за 200 долара! Това е цената, която трябва да платите за специален калифорнийски сорт, предварително бланширани в шампанско Dom Perignon и френски шампанизиран оцет. След това те се пържат три пъти в гъша мас от свободно отглеждани гъски. На финала пърженитеContinue Reading

Cоса-Соlа пpoмeня peцeптaтa нa нaпитĸaтa cи бeз зaxap – Соса-Соlа Zеrо Ѕugаr, ĸaтo цeлтa e тя дa cтaнe пo-вĸycнa и пo-близĸa дo тaзи cъc зaxap. Бyтилĸaтa и ĸeнът нa пpoдyĸтa cъщo щe изглeждaт пo paзличeн нaчин – изцялo чepвeни, a нe чepвeни и чepни, пpeдaвa СNN, цитиран economic.bg. Koмпaниятa ceContinue Reading

Учени от Оксфордския университет определиха как да се яде бисквита, покрита от едната страна с шоколад, така че да донесе максимална наслада, съобщи в. „Дейли мейл“. Бисквитата трябва да се държи с шоколадовата страна отгоре, но преди да се хапне, е добре да бъде обърната. Така мозъкът регистрира най-добре шоколадоватаContinue Reading