Вероятно и Вие сте един от многото хора, които в чекмеджето под фурната държат хартия и фолио за печене, капаци или форми за кекс и тави.
Но независимо за какво го използвате, вероятно не го използвате, за това, за което е предназначено.
Това чекмедже всъщност служи, да поддържа ястията топли. То е „горещо чекмедже“, в което можете да сложите храната след изпичане и тя ще е в идеална температура за сервиране.
Ако все още имате инструкциите на печката, проверете какво пише. В голям брой от тях стои описание, като това: Горещото чекмедже е измислено, за да запази топлината на храните на температура за сервиране. Винаги в него поставяйте гореща храна. Охладената храна или тази на стайна температура не може да се затопли в „топлото чекмедже“.
Ако досега не сте го използвали, може да Ви служи, когато гостите Ви закъсняват за да поддържате топли ястията, които сте подготвили, съветват от zajenata.bg.
Коментирай чрез Facebook