Не можете да си представите живота си без вкусни десерти. Те могат да разведрят и най-скучният, или лош ден.
Това е цяла кулинарно изкуство .
Днес ще ви кажем, как да приготвите най-известния десерт в света – тирамису . Ще ви разкрием някои тайни, за да ви помогнем да спестите много време и пари, например, чрез приготвяне на най-деликатния аналог на сирене маскарпоне . Само си представете, как се топи в устата ви …
Как се прави тирамису у дома
СЪСТАВКИ
- 250 грама маскарпоне
- 50 грама захар
- 250 мл сметана
- 2 яйца
- 6 бр. бишкоти (или други бисквити)
- 200гр. консервирани или замразени череши (малини, ягоди)
- 200 мл.
прясно сварено кафе
- 500 г млечен шоколад
-
ПОДГОТОВКА
- Ако цената на сиренето маскарпоне ви обърква, направете неговия аналог. Вземете 150-200 грама извара, 50 мл сметана, 2 яйца, 50 грама пудра захар. Първо отделно разбийте изварата, след това- жълтъците и половината пудра захар, а след това втората половина на захарта на прах и накрая сметаната. След това всички съставки се смесват до получаване на кремаво хомогенна маса.
- Разделете жълтъците от белтъците и ги смесете с маскарпонето и захарта. Всичко се разбърква добре.
- Сега разбийте с пасатор белтъка и сметаната.
- Смесете двете получени маси и кремът е готов.
- Сега, да вземе две пластмасови бутилки, измийте ги добре и изрежете тясната си част/гърлата.
- Сега съединете двете части на бъдещата форма, както на снимката.
- Попълнете формата с крем половината. Просто не го яжте, докато не сте го направили.
- Сега сложете плодове в средата.
- Потопете бишкотите в кафето и ги поставете върху плодовете.
- Поставете втората половина на крема. Добавете плодове по ръбовете. Отново поставете бишкоти, потопени в кафе.
- Сега сложете десерта за 3 часа в хладилника, така че добре да се напои и замръзне. После го извадете от формата. Направете го лесно, просто се разделете бутилките. Ето един трик!
- Разтопете шоколад на водна баня и полейте десерта.
- Украсете тирамисуто с плодове.
- Бон апети!
- Ако цената на сиренето маскарпоне ви обърква, направете неговия аналог. Вземете 150-200 грама извара, 50 мл сметана, 2 яйца, 50 грама пудра захар. Първо отделно разбийте изварата, след това- жълтъците и половината пудра захар, а след това втората половина на захарта на прах и накрая сметаната. След това всички съставки се смесват до получаване на кремаво хомогенна маса.
Източник: zajenata.bg
Коментирай чрез Facebook