свинска хармоника

Колко време отлагах да направя това ястие, а било голяма грешка – вижте как се приготвя „СВИНСКА ХАРМОНИКА“

Това ястие не е за делник. „Свинската хармоника“ заслужава да бъде поднесена единствено на празничната трапеза.

Всъщност се приготвя много лесно, само трябва да изчакате месото да се маринова. Но си струва!

Гъбите могат да се пекат с месото във фолиото, а можете да ги запържите отделно, но не забравяйте да поставите домати в плънката: ще направят месото сочно и крехко. Чудесен начин да изпечете свинското филе !

Продукти:

1 кг свинско месо

2 домата

200 гр. кашкавал

3 скилидки чесън

1 с.л. лимонов сок

3 с.л. соев сос

1 с.л. горчица

2 с.л. олио

200 гр. гъби

Приготвяне:

Смесете лимоновия сок, соевия сос, горчицата и олиото. Направете в месото напречни резени, като не прерязвате докрай – оставете около половин сантиметър от основата. Натрийте месото с маринатата и пъхнете в хладилник за 10 часа.

Нарежете доматите на филийки, кашкавала – на резени, гъбите и чесъна – на филийки. Равномерно разпределете тези съставки в процепите в месото. Увийте във фолио така приготвеното месо и го изпечете на 200 градуса за 50 минути.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply