На това деликатно кремообразно лакомство никой не може да устои!
Домашните бонбони Рафаело са не по-лоши от купешките, дори ги надминават по вкус! Единственият им недостатък е, че не са устойчиви на топлина и затова трябва да се съхраняват на хладно място. Опитайте, ще останете очаровани!
Продукти:
200 гр. карамелизирано кондензирано мляко ( сгущенка – от руските магазини)
200 гр. масло
200 гр. кокос
1 чаша бадеми
Приготвяне:
Разбийте с вилица размекнатото масло.
Смесете го с кондензираното мляко, разбъркайте вътре половината от кокоса и ванилията.
Омесете сместа. Тя трябва да е мека и гладка.
Сложете в хладилник за 24 часа. Когато я извадите, може да започнете да оформяте бонбоните.
Вземете от сместа с чаена лъжичка, след това внимателно оформете топче. Във всяко поставете по един обелен бадем.
Оваляйте готовите бонбони в останалия кокос. Сложете ги в хладилника да стегнат хубаво.
Източник: zajenata.bg