Днес ще ви помогнем да издигнете готвенето на ново ниво
Приготвили сме ви няколко безценни трика, които ще ви помогнат да спестите ценно време и да направите истински кулинарни шедьоври в кухнята.
Полезни трикове при готвене
- За да могат черупките на сварените яйца лесно да се обелят , добавете във водата, в която ги варите, резен лимон или половин чаена лъжичка сода за хляб .
- Какво може да провали домашно приготвените равиоли ? Само твърдото тесто. На тези, които често се глезят с това ястие, предлагаме да се въоръжат с чаша студена вода и в момента, в който равиолите изплуват на повърхността, изсипете на тънка струйка студената вода във врящите равиоли.
- Вече не е нужно да тичате при съседката, за да помолите за яйце за сладкиша, понеже сте забравили да купите. Лесно е да го замените с половината от един узрял банан .
- Понякога е необходимо към гозбата да добавите няколко скилидки, и дори цяла глава, чесън. Почистването им е истински ад! Улеснете си задачата с помощта на микровълнова фурна : Поставете чесъна в нея и го пуснете за 15 секунди на минимална мощност. Ще обелите люспата много по-лесно.
- Преди да си купите чушки , обърнете внимание на броя на издатините на дъното. Чушка, която има 3 издатини, е по-сладка – тя може да се използва в суров вид, а тази с 4 е по-еластична и леко горчива, така че е идеална за готвене на различни ястия.
- Конецът за зъби е идеален за рязане на всякакви печива, включително торта. Този трик е подходящ и за сурово тесто – например, ако готвите канелени рулца, ще може лесно да ги нарежете с него.
- Пържените картофи са любима вечеря в много семейства. Може да си спестите време и олио, като приготвите картофите на фурна. Просто измийте грудките, направете в тях разрези, поръсете ги с олио, подправете със сол и добавете подправки на вкус. Пъхнете за 40 минути във фурна, загрята на 220 градуса – готово! Разрезите може да се напълните с каквото искате, мас, масло или филийки топено сирене.
- За да не плачете от лука при рязане, първо го поставете във фризера за 15 минути.
- От гъсто кисело мляко се получава полезен и вкусен деликатес за деца . Поставете киселото мляко в шприц и шприцовайте капки върху хартия за печене. Само един час във фризера и можете да се насладите на най-вкусния десерт!
Източник: zajenata.bg
Коментирай чрез Facebook