Енергийност 212 ккал Белтъчини 34,5 г Въглехидрати 0,5 г Мазнини 8,0 г
Необходими продукти за 2 100 гр. филе „Елена“:
2 малки патладжана 250 гр. крем сирене, 1 скилидка чесън ½ връзка копър 50 гр. орехи олио за пържене сол на вкус.
Начин на приготвяне
1. Патладжаните се нарязват по дължина на филийки с дебелина 5 мм, поръсват се със сол и се оставят да се отцедят от горчивия сок за 20 минути.
2. Изплакват се със студена вода, подсушават се и се изпържват до златисто в загрятото олио. Изваждат се върху домакинска хартия или салфетка, за да се попие мазнината.
3. Сиренето се размесва с чесъна, копъра и орехите – всичко нарязано на дребно.
4. Върху всяка патладжанена филийка се маже пласт от сиренето с подправките, слагат се 1-2 тънко нарязани парчета филе „Елена“ и се навива на рулце.
5. Готовите рулца се поднасят с препечен хляб и домати.
Източник: menumag.bg