бабини цървули рецепта

Ммммм, направо ще си оближете пръстите! Научете се как да правите „бабини цървули“ и всички у вас ще са доволни (рецепта)

Веднъж, по време на вечеря, мъжът ми се изказа: „Свинско и картофи -що за скука в банална чиния“ Бях шокирана от такава декларация, тъй като дори и детето имаше специална привързаност към картофите, и месо също го обичаше.

Потърсих нещо различно и се натъкнах на една страхотна  рецепта за бутер тесто с месо . Беше договорено – следващото ястие за вечеря ще бъде такова!

Между другото, изненадах мъжа си, а вие и семейството ви с това ястие ще се поглезите!

лодки бутер тесто с картофи месо и кисели краставички

Бабините цървулки от бутер тесто с месо

СЪСТАВКИ
  • 1 кг картофи
  • 400 грама месо (говеждо, свинско, пилешко)
  • 1 глава лук
  • 150 гр кисели краставички
  • 500 гр бутер тесто
  • 1 яйце
  • 50 г сирене
ПОДГОТОВКА
  1. Сварете картофите и ги направете на пюре.
    лодки бутер тесто с картофи месо и кисели краставички
  2. Нарязваме месото на хапки и запържваме в тиган с лук на пръстени.
    лодки бутер тесто с картофи месо и кисели краставички
  3. Нарязваме на ивички кисела краставичка или полукръгове.
    лодки бутер тесто с картофи месо и кисели краставички
  4. Размразеното тесто нарежете на квадратни парчета и се използва точилка, за да го направите малко по-тънко. В центъра на всеки правоъгълник, сложете пюре, запържените меса и краставиците. На задната страна на тестото направете надлъжни разрези.
    лодки бутер тесто с картофи месо и кисели краставички
  5. Увийте всеки цървул, както е показано.
    лодки бутер тесто с картофи месо и кисели краставички
  6. Покрийте страните на цървулите и ги поставете върху лист за печене. Печете блюдото за 25 минути при температура от 180 градуса.
  7. Сложете отгоре настърган кашкавал към края на печенето.

Източник: zajenata.bg

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply