Можете да приготвяте тази торта всеки ден!
Всички съставки в нея са достъпни, а приготвянето й не изисква много време. Рецептата е вдъхновена от италианската кухня и със сигурност ще допадне на всеки вкус, дори и най- капризния!
Не се колебайте, а я направете още днес! Зарадвайте семейството и близките си с неповторим десерт!
Необходими съставки:
За крема:
Захар – 1 чаша
Яйце – 1 брой
Пшенично брашно – 1 супена лъжица
Прясно мляко (топло) – 1 чаша
Картофено нишесте – 1/2 супена лъжица
Краве масло – 200 грама
Основа за тортата:
Бисквити – 420 грама (55 броя)
За декорация:
Какао
Как да си я приготвите:
За крема: разбийте захарта с яйцето.
Добавете брашното, топлото мляко и нишестето. Сложете на котлона, като разбърквате непрекъснато на слаб огън, докато се получи гъст крем. Оставете да изстине и добавете маслото, а след това разбийте с миксер. Сложете в хладилник.
Подредете бисквитите във формата, най-добре е да бъде правоъгълна, в 5 слоя по 11 броя. Намажете всеки слой с крем. Най-отгоре поръсете готовата торта с какао през цедка. Опитайте я след 3 часа, но не и преди това.