Ако искаме великденското яйце да е 100%-ов бияч, задължително е необходимо то да е домашно. Лошата новина е, че не всеки един може да си достави пресни яйца.
Това каза шеф Петров .
„Има начин да разберем дали купешките са пресни, като изберем тези с блясък. Ако са напукани, по-добре да се откажем от тях, тъй като със сигурност ще се счупят”, обясни готвачът.
Шеф Петров разказа още, че размерът на яйцето също има значение. Идеалното тегло на яйце е между 60-70 грама.
„На дъното на съда за варене е нужно да има толкоз яйца, колкото е площта на самия съд – съветва шеф Петров. – Когато е сварено – 17 минути, водата, в която го слагаме, нужно е да е ледено студена. Слагаме фолио, за да направи вакума и затваряме с чиния, която да захлупи хубаво.”
Шеф Петров гарантира, че ако спазвате неговите указания, всичките ви яйца за Великден ще оцелеят.
Източник: zajenata.bg
Коментирай чрез Facebook