Днес от Girl.bg ви представяме една уникална рецепта за бутер тесто.
Подготовката е за 10 минути, а можете да приготвяте с него всякакъв пай, сладки, кроасани, банички …
Хрупкаво и ефирно в същото време. Като цяло, не тесто, а приказка – перфектно вкусно и бързо!
Съставки:
Масло – 250 грама;
Гореща вода – 1 чаша;
Яйце – 1 брой;
Сол – щипка;
Захар – 1 чаена лъжичка;
Брашно.
Стъпка по стъпка рецепта за бутер тесто
Маслото се разтопява, оставя се да се охлади, но не съвсем студено. Докато маслото се разтопи, разбивате яйцето със сол и захар, добавете чаша топла вода, разбърквайте добре.
Към получената маса добавете разтопеното масло, разбърквате и започвате постепенно да добавяте брашното.
Колко брашно да сложите, ще разберете, когато получите тесто, което да е еластично, малко мазно и да не се залепва по ръцете ви.
Бутер тестото е готово. Ако имате малко свободно време, можете да го оставите в хладилника за 30 минути, и след това да го ползвате за вашите кулинарни шедьоври!