рецепта за бутер тесто

Уникална френска рецепта за бутер тесто – малцина са тези, които я знаят!

Днес от Girl.bg ви представяме една уникална рецепта за бутер тесто.

Подготовката е за 10 минути, а можете да приготвяте с него всякакъв пай, сладки, кроасани, банички …

Хрупкаво и ефирно в същото време. Като цяло, не тесто, а приказка – перфектно вкусно и бързо!

Съставки:

Масло – 250 грама;
Гореща вода – 1 чаша;
Яйце – 1 брой;
Сол – щипка;
Захар – 1 чаена лъжичка;
Брашно.

Стъпка по стъпка рецепта за бутер тесто

Маслото се разтопява, оставя се да се охлади, но не съвсем студено. Докато маслото се разтопи, разбивате яйцето със сол и захар, добавете чаша топла вода, разбърквайте добре.

Към получената маса добавете разтопеното масло, разбърквате и започвате постепенно да добавяте брашното.

Колко брашно да сложите, ще разберете, когато получите тесто, което да е еластично, малко мазно и да не се залепва по ръцете ви.

Бутер тестото е готово. Ако имате малко свободно време, можете да го оставите в хладилника за 30 минути, и след това да го ползвате за вашите кулинарни шедьоври!

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply