„Най-добрите палачинки, които и след 2 дни ще са сочни и меки. Заслужават си да ги опитате!“, пише Готвач.бг
Необходими Съставки:
кисело мляко – 1 кофичка сода; – 1/2 ч.л. яйца; – 2 броя брашно – в зависимост от желаната доза (1 и 1/2 – 2 ч.ч.) вода – за гъстота на боза; сол – 1/2 к.л.; захар – 1/2 к.л.
Начин на приготвяне:
Разбийте добре яйцата със захарта и солта. Разтворете содата в киселото мляко и добавете към яйцата, като объркате сместа. Започнете да добавяте брашно и вода, като ги редувате в малки количества. Ако желаете повечко палачинки, добавете повече брашно и вода.
Накрая сместа трябва да с една идея по редичка от палачинковото тесто, което ще направи палачинките доста по-нежни и крехки. Намазнете незалепващ тиган и пускайте по един малък черпак, като разстилате палачинката.
Изпечете така всички палачинки. Ако ви се късат, това означава, че трябва да добавите още малко брашно. За мен това са най-сполучливите палачинки, които съм правила – дори след 2 дена остават меки и сочни, разбира се, ако ги покриете.
Източник: Блиц