Необходими продукти:
За тортата:
250 до 300 грама бисквити
150 грама разтопено масло
100 гр разтопен бял шоколад
… мляко (ако е необходимо)
За пълнежа:
1 парфе крем (например Dr.Oetker.)
600 мл студено мляко
3 банана
За украсата:
200 г череши
200 грама захар
1 чаена лъжичка конфитюр
Приготвяне:
Първо натрошаваме фино бисквитите. След това добавяме маслото, шоколад и толкова мляко, колкото да получите маса, която може да се разпространи.
В чиния слагаме хартия за печене и правим форми 28 см. След това попълваме с бисквити и изравняваме. Поставете в хладилник да се охлади.
Смесете крем парфе с мляко, както е указано. Бананите нарежете на кръгчета.
С крема покриите повърхността на вашата торта, след това наредете бананите и намажете с останалата част от крема.
Оставете да се охлади, докато кремът се стегне.
За украсата добавете череши, захар и варете в продължение на около 1 минута. Оставете да изстине. След това намажете тортата.