рецепта за торта

Ммммм… опитате ли веднъж тази торта ще забравите за магазини и сладкарници – вижте рецептата!

Тази торта е моята слабост. Тя е твърде голямо изкушение за мен и я приготвям доста често!

Когато душата ми пита сладко, аз използвам тази рецепта – лесна е и в същото време интересна. Ванилов крем в комбинация с любимите ми бисквити и глазура: най-доброто допълнение към кафето и неразделна част от събирания с приятели и празничните семейни вечери.

Заслужава си да го опитате!
Но да ви предупредя: този десерт ще спечели състезанието с всички други лакомства, дори има риск да забравите за традиционните “Тирамису” и “Наполеон”. 

Торта с бисквити без печене:
Необходими продукти за ваниловия крем:

250 мл прясно мляко

250 мл готварска сметана

3 супени лъжици захар

2 супени лъжици царевично нишесте

1 жълтък

ванилия на върха на ножа

маслени бисквити или бисквити с какао и топло мляко

За глазурата:

6 супени лъжици прясно мляко

220 грама пудра захар

50 грама краве масло

3 супени лъжици какао на прах

щипка сол

Начин на приготвяне:

Започнете с приготвянето на крема. Разбъркайте половината от млякото и сметаната с нишестето, захарта, яйчения жълтък и ванилията. Останалата част от млякото и сметаната ги сложете да заврат. Налейте горещата смес към студената на тънка струя, като разбърквате бързо и непрекъснато. Сложете сместа с млякото обратно на огъня и изчакайте да заври. Когато кремът се сгъсти, го свалете от огъня и го оставете да се охлади.

Подредете бисквитите във форма.

Отгоре сложете слой от ваниловия крем.

Продължете да редувате бисквити и крем слой по слой. Тази домашна торта без печене ви оставя място за творчество: можете да добавите банани, фъстъци, малко кондензирано мляко … иска ви се да опитате всички варианти!

Тортата е почти готова!

Наредете последен слой бисквити.

Смесете всички съставки за шоколадовата глазура: прясно мляко, пудра захар, какао, масло, добавете щипка сол. Разбийте сместа с бъркалка или миксер. Глазурата е готова!

Поставете глазурата върху най-горния слой връху изумителната торта. Поставете готовия десерт в хладилника за няколко часа или за една нощ.

Получава се нещо много апетитно!

Източник: zajenata.bg

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply