Най-вкусното лятно предложение – ужасно вкусно и се приготвя са минутки, пише Готвач.бг.
Необходими Съставки
тиквички – 2 кг., нарязани
чушки – 1 бр. зелена, почистена от семената и нарязана на ивички
домати – 3 бр., обелени и нарязани на кубчета
лук – 1 голяма глава, обелена и нарязана на едри парчета
чесън – 1 голяма скилидка чесън, нарязана на филийки зехтин – 8 с.л.
чедър – 5 – 6 филии
босилек – сух или пресен, нарязан на ситно сол черен пипер
Начин на приготвяне
Сложете лука, чесъна, тиквичките, чушката в голяма тенджера или дълбок тиган с няколко супени лъжици зехтин. Пържете на силен огън, докато зеленчуците придобият златисто-кафяв цвят. Докато ги запържвате, поръсете със сушения босилек или ситно нарязания пресен босилек. Когато зеленчуците леко покафенеят, свалете от огъня, добавете филийките сирене и покрийте с капак тигана.
В отделен тиган без капак сложете доматите и малко зехтин и гответе при умерена температура за около 5 минути, като разбърквате от време на време. Гответе, докато сока от доматите се изпари. След 5 минути добавете доматите към останалите зеленчуци и разбъркайте леко. Поръсете със сол и черен пипер на вкус.