Турско пиде

Ох че вкусотия! Това ястие го чух от 1 приятелка и вече ми е любимо – вижте как да приготвите турско пиде!

Рецептата е една от най-лесните за турско пиде.

Турско пиде с кашкавал- уникална кулинарна вкусотия, с която ще си оближете пръстите! Приготвя се лесно, продуктите ги има във всеки хладилник, а когато е готово- гали сетивата с перце!

Направете рецептата веднъж и ще повтаряте минимум всяка седмица!

турско пиде с кашкавал

Ето ги продуктите за това кулинарно изкушение:

2 ч.ч. хладко прясно мляко

2-3 щипки захар

1 пак. суха мая

сол

брашно, колкото поеме

кашкавал

масълце

Начин на приготвяне:

В прясното мляко сложете маята и захарта.

Добавете брашното и солта.

турско пиде с кашкавал

Омесете тесто и оставете да втаса.

След половин час тестото трябва да е готово.

Оформете топка. В средата направете малко кладенче.

В него сложете масло и кашкавал, предварително нарязани на парченца.

След 20-ина минути изпечете пидето.

Пидето с кашкавал е най-вкусно, когато се консумира веднага след като се изпече.

Може да се сервира с кана айрян.

източник: gotvach.bg

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply