кавърма със свинско и праз

Бърза, засищаща и адски вкусна – пробвайте тази кавърма със свинско и праз!

Ако сте гладни и искате да си сготвите нещо бързо и засищащо, то тази рецепта е за вас!
Ще са ви нужни:

600 г свинско месо
1 морков
1/2 кг печурки
2 стръка праз лук
1 к.ч. червено вино
2 с.л. доматено пюре
6 с.л. олио
1 с.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер
сол
6 стръка магданоз

Начин на приготвяне:

Свинското месо се нарязва на средни по големина кубчета и се запържва в олиото в дълбок тиган, докато побелее от всички страни.
След това към него се добавя морковът, нарязан на колелца, а после на четвъртинки, както и празът, нарязан на колелца.
Докато месото и зеленчуците се задушават, гъбите се измиват и нарязват на полумесеци. Добавят се в тенджерата при останалите продукти, заедно с подправките – сол, черен и червен пипер. Накрая се изсипва червеното вино и ястието се оставя да къкри на тих огън за около 40 минути или до готовност на месото. Малко преди да е готова, към кавърмата се добавя доматеното пюре, разбърква се и се оставя за още няколко минути да покъкри.

Кавърмата от свинско месо и праз е много вкусна, особено когато е поднесена върху канапе от картофено пюре. Не забравяйте да кажете рецептата и на своите приятели!

Източник: webnovinar.com

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply