Всяка година си правя тази консерва – така винаги имам нещо вкусно за хапване, мезе за гости, а децата направо го мажат на филийки!
Рецептата я знам от баба и всяка година си я приготвям. Вижте как се прави консерва от чушки със сирене:
Необходими продукти
чушки – 13 кг червени
сирене– 1 кг
олио – 700 г
сол – на вкус
Начин на приготвяне
Първо се махат дръжките на чушките. Измиват се добре и се пекат. След като поизстинат, се белят и се мелят ситно. След това в казан се слага 700 г олио да загрее и се добавят смлените чушки, за да се запържат за 10 мин.
Добавя се сиренето и сол на вкус. Разбърква се още 10 минути и се маха от огъня. Оставя се да изстине, след което се слага в средни буркани. Готовите буркани се варят 20 мин. Изкарват се и се оставят обърнати с капачките надолу.
След това можете да консумирате още на следващият ден, но се запасете с повечко, защото тази вкусотия не престоява дълго време в мазата 🙂