Направете си най-вкусните кюфтета по различна рецепта. Стават чудни за вечеря, защото се правят лесно и бързо, дори и ако сте се върнали скапани от работа.
Не са сбити и сухи като повечето, а сосчето, което ги залива после, става просто ум да ти зайде.
Трябват ни:
400 грама смляно месо,
около 80 грама ориз,
половин лъжичка черен пипер,
една лъжичка червен пипер,
две лъжички чубрица,
три лъжици галета,
една лъжица от подправката „Маги 10 зеленчука“,
три лъжици кисело мляко,
чаша и половина вода и една лъжица брашно.
Първо сваряваме ориза и още, докато е горещ, към него прибавяме галетата. След като се поохлади малко, слагаме към него и смляното месо, което вече сме омесили заедно с черния и червения пипер, и чубрицата.
Правим нашите кюфтенца с големината, която искаме и ги нареждаме в една намазнена йенска тавичка или глинена тавичка. След което ги печем във фурната на 220 градуса за около 25 минути.
Когато са вече изпечени, ги заливаме със соса, който сме приготвили от брашното, разбитото кисело мляко и зеленчуковата подправка – предварително разтворена във вода. Поливаме с нея и връщаме във фурната за още около петнадесетина минути.
Това става едно наистина много апетитно ястие, а кюфтетата изобщо не стоят сухи и трудни за преглъщане. Много свежо и много вкусно – опитайте ги и няма да съжалявате нито за миг.