Необходими продукти за палачинките:
1/2 литър прясно мляко
250 гр брашно
3 яйца
1 щипка солa
25 гр масло
За крема:
200 мл прясно мляко
150 гр пудра захар
100 гр сухо мляко
100 гр масло
4 с.л. какао
1 ванилия
Начин на приготвянe:
Брашното, яйцата, прясното мляко, солта и разтопеното масло се изсипват в дълбока купа и се разбиват до получаването на палачинково тесто, малко по-рядко от боза. Тестото се оставя за половин час на стайна температура. Палачинките се пекат в подходящ тиган.
Приготвя се кремът. За целта прясното мляко се изсипва в малка тенджерка и заедно с пудрата захар и ванилията се загрява на котлона. Прибавят се сухото мляко, маслото и какаото, и сместа се бърка до разтварянето на продуктите и сгъстяването на крема. Палачинките се подреждат една върху друга в подходяща чиния, като между тях се намазва от шоколадовия крем.
Това се повтаря до изчерпване на продуктите, като тортата завършва с крем. Декорирайте по желание.