рецепта за хрупкава туршия

Ето я най-добрата изпитана рецепта за хрупкава туршия – пробвайте я още днес!

Време е за зимнина, а туршията е задължителна част от приготовленията за зимния сезон.

Тази чудна туршийка е мазничка и хрупкава- идеално мезе и гарнитура. Ще си оближете пръстите – гарантирано!

Необходими продукти

камби
моркови
карфиол
кервиз
сол
захар
оцет

Начин на приготвяне

Всеки буркан пълним с камби, нарязани на парченца, моркови на колелца, карфиол розички и кервиз на ситно.
Във всеки буркан слагаме 1 к.ч. (70 мл) оцет, 1 с.л. сол и 2 с.л. захар. Доливаме с вода и затваряме с капачките.
Стерилизираме за 1-2 минути. Като заврат, ги вадим.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply