У дома всички обичат пица. Дали ще е вегетарианска, или с някакво месо, тази италианска вкусотия е любима!
Днес ще ви предложа една лесна рецепта за пица и се надявам да ви хареса.
За тестото използвам:
30 гр. прясна мая
1 суп. л. захар
300 мл. хладко мляко
към 500 гр. брашно
50 мл. зехтин
сол
Какво мога да сложа върху пицата?
Тук няма никакви ограничения.
Всеки от вас може да използва такива продукти, които най-много харесва на вкус. Аз предпочитам комбинация от малко салам, наденица, зелена чушка, лук, кашкавал, доматен сок. Пицата се приготвя, като най-напред се омесва тесто от изброените продукти.
След това се изчаква да втаса – това отнема около 30-50 минути.
Тестото ви със сигурност е готово, когато си удвои обема.
След това го слагате в хубаво намазнена тава, разстилате и го намазвате с доматения сок.
Ако искате да обогатите вкуса му, можете да сложите предварително в сока пресни подправки.
Върху него задължително разпределете половината рендосан кашкавал, след което добавете продуктите, които сте избрали.
Най-отгоре сложете останалия кашкавал. Изпечете домашната пица във фурна, загрята на 200 градуса. Това ще отнеме към половин час.